Rendőrségi

2010.06.10. 07:06

Rendőrök Fordja ütközött egy Fiat Puntoval, majd a kerítésnek ment (képgalériával)

Csütörtök reggel a kanizsai rendőrség egyik járőrkocsija karambolozott a dél-zalai városban, majd egy ház kerítésének ütközött. A balesetben két rendőr és a vétkes autó sofőrje is megsérült.

zaol.hu

7 óra 40-kor közlekedett a  Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyik Ford Focus  típusú járőrkocsija Nagykanizsán, az Árpád utcában a Dózsa György út felé.

 

Az eddigi adatok szerint a Rákóczi úti becsatlakozásnál egy onnan jobbról érkező, Fiat Punto típusú személygépkocsi a kötelező kikerülési irányt jelző tábla utasítását megszegve szabálytalanul hajtott a kereszteződésbe, ahol nekiütközött a védett útvonalon szabályosan közlekedő rendőrségi szolgálati gépkocsinak.

 

Az ütközést követően a rendőrségi szolgálati gépkocsi a kereszteződéssel szembeni ház kerítésének ütközött.

 


A baleset során a rendőrségi szolgálati gépkocsit vezető rendőr és társa, valamint a Fiat Punto vezetője, egy zalakarosi fiatalember megsérült, őket a mentők ellátásra a nagykanizsai kórházba szállították.

A balesetről készült képgalériánkat ide kattintva megtekintheti!




OLDALTÖRÉS: Rendőrbalesetek Magyarországon 2010-ben - KRONOLÓGIA

 

 

 

Rendőrbalesetek Magyarországon 2010-ben - KRONOLÓGIA

A Sajtóadatbank összeállítása a 2010-ben történt rendőrbalesetekről.
   
Január 1. - Békéscsabán egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó rendőrautó előbb megcsúszott a Berényi úton, majd oldalával egy villanyoszlopnak ütközött. Az autóban utazó két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.
   
Január 14. - Villanyoszlopnak csapódott, majd az út menti árokba sodródott egy rendőrautó Mezőberényben. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.
   
Február 4. - A 35-ös számú főúton Hajdúböszörmény és Pród között egy személyautó előzés közben összeütközött egy vele szemben az út jobb oldalán haladó iskolabusszal. A sérültek ellátására érkező mentőautókba beleszaladt egy Hajdúböszörmény felől érkező, menetrend szerint közlekedő autóbusz. A balesetben nyolcan sérültek meg, köztük könnyebben az a rendőr, akit az egyik meglökött mentőautó sodort el a helyszín biztosítása közben.
   
Február 8. - Az 52-es úton Solt közelében rendőrautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival. A balesetben 1 rendőr és a személygépkocsi vezetője súlyos, 2 rendőr pedig könnyű sérülést szenvedett.
   
Április 2. - A 6-os főúton Pécsett egy súlyos közlekedési balesethez siető motoros rendőr elesett és könnyebben megsérült, amikor elé kanyarodott egy személyautó.
   
Április 2. - Egy ember súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor személyautó ütközött egy rendőrségi busznak a 471-es főúton, Nyírbátor és Nyírcsászári között.
   
Április 15. - Hódmezővásárhelyen, a Rárosi és a Jókai utca kereszteződésénél egy fogvatartottat a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállító rendőrautó összeütközött egy személyautóval. A balesetben a személyautó jobb első ülésén ülő 79 éves nő megsérült.

Április 28. - Békés megyében, Telekgerendás és Csorvás között egy szolgálaton kívül autót vezető, ittas rendőrnő lesodródott az úttestről autójával, majd egy fának csapódott. A baleset következtében a rendőrnő könnyű sérüléseket szenvedett. 30-án az alkoholos befolyásoltságot figyelembe véve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a nő munkaviszonyát megszüntette.

Június 7. - Felborult egy, az árvízi védekezésre kivezényelt rendőröket szállító traktor és pótkocsija a Borsod megyei Bőcsön, személyi sérülés nem történt.

Június 9. - Szekszárdon, a Béri Balogh Ádám és a Kövendi utca kereszteződésében egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó összeütközött egy személygépkocsival, amely a zöld jelzésen haladt át. A balesetben négyen sérültek meg könnyebben, köztük két rendőr.

Június 9. - A 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között egy kisbusz frontálisan belerohant egy - a borsodi árvízi védekezésből hazafelé tartó - rendőröket szállító autóbuszba. A balesetben a kisbusz hét utasa meghalt, egy utasa és 10 rendőr pedig megsérült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!