Rendőrségi

2010.05.10. 08:56

Hitelcsalás: Szabadlábon védekezhet a Jobbik korábbi keszthelyi elnöke és édesanyja

Szabadlábon védekezhetnek a keszthelyi hitelcsalás gyanúsítottjai a három hónapos előzetes letartóztatás után. S. Szilárdot, a Jobbik korábbi keszthelyi elnökét januárban, édesanyját, Sz. Irén ügyvédet februárban vették őrizetbe.

Horváth A. Attila


Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette azt MTI azon információt, miszerint szabadlábon védekezhetnek a keszthelyi hitelcsalás gyanúsítottjai.

S. Szilárd a keszthelyi önkormányzat városfejlesztési bizottságának tagja volt, továbbá a Jobbik keszthelyi elnökeként is tevékenykedett. Az ingatlanforgalmazással összefüggő tevékenysége kapcsán bűnsegédként elkövetett csalás gyanúja miatt indult ellene és társai ellen büntetőeljárás. Édesanyját, Sz. Irén ügyvédet február végén vették őrizetbe a rendőrök, majd az asszonyt szintén lakhelyelhagyási tilalommal sújtotta a Zala Megyei Bíróság.

A feltételezések szerint S. Szilárd ügyvéd édesanyja készítette azokat az adás-vételi szerződéseket, amelyekkel a gyanúsítottak a valós érték többszörösét meghaladó összegű hitelt vettek fel alacsony értékű ingatlanokra.

Az MTI úgy tudja, a tavaly nyár óta folyó eljárásnak már több mint tíz gyanúsítottja van, akik csekély értékű ingatlanokat fedezetül kínálva, a valós értéküket többszörösen meghaladó összegű hitelek megszerzésében voltak közreműködők.

A gyanú szerint  az elsőrendű gyanúsított K. Zoltán papíron három - egy zalaszentgróti és két türjei - házat értékesített tovább az ingatlanforgalmazó-értékbecslő közreműködésével. Az ingatlanos a néhány millió forintért vásárolt házakat jelentősen felértékelte, az így felvett hitel törlesztő részleteit a sokszorosan hátrányos helyzetű hajléktalan vagy munkanélküli "vevők" azonban nem tudták fizetni.


Kapcsolódó cikkeink, kattintson az alábbi címekre!

2010. január 15.
Előzetes letartóztatásban a Jobbik keszthelyi elnöke


2010. január 21.
Könnyen trükközött a Jobbik keszthelyi elnöke?

2010. február 24.
Őrizetbe került egy keszthelyi ügyvédnő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!