Rendőrségi

2010.02.12. 13:05

Huszonkét embert akart kivégezni egy egyetemista

Huszonkét embert akart kivégezni egy budapesti egyetemista; a férfit a rendőrség elfogta, részletes beismerő vallomást tett - jelentette be a BRFK bűnügyi igazgatója pénteken, rendkívüli sajtótájékoztatón, Budapesten.

zaol.hu

Bodnár Zsolt elmondta, hogy a 22 éves fiatalember, aki sportlövőként egy 9 milliméteres Parabellum típusú fegyver tulajdonosa volt, azt tervezte, hogy egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy saját egyetemén válogatás nélkül huszonkét embert kivégez, és erre a "mészárlásra" már tudatosan több mint másfél éve készült.
   
Az elmeszakértő által már megvizsgált férfi a szakértők szerint személyiségzavaros, de elfogása után részletes beismerő vallomást tett szándékáról, így elismerte, hogy "beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt", és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.
   
A fiatalembert a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!