Rendőrségi

2009.08.18. 16:33

A tolvajok mindenhol ott vannak: építkezésen, szántóföldön, épületben

Megyei körkép - Hétfőn igencsak "dolgoztak" a tolvajok Zalában: két megyeszékhelyi építkezésen is jártak, egy kanizsai házból öt fűkaszát vittek el, míg Lasztonya közelében egy Simson kerékpár akadt a horgukra.

zaol.hu


Már az építkezésekről is lopnak
Hétfőn reggel két zalaegerszegi építkezésről is lopás miatt tettek bejelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságra. 
Egy belvárosi építési területen ismeretlen tettes az összes gépről eltulajdonította az elektromos kábeleket, összesen mintegy 150 ezer forint értékben. 
A landorhegyi városrészben pedig egy felújítás helyszínéről vitt el ugyancsak ismeretlen elkövető négy (a fűtésrendszerhez való) termosztatikus szelepet. Ezen eszközök összértéke körülbelül 100 ezer forint. 
A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon mindkét eset kapcsán lopás bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Mínusz öt fűkasza - mínusz 1,2 millió forint érték
Betöréses lopás bűntett gyanúja miatt indítottak nyomozást a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon annak az ismeretlen tettesnek a felkutatására, aki hétfőn reggelre a tetőt kibontva és a rácsot levágva behatolt egy nagykanizsai gazdasági társaság épületébe. Az épületből öt fűkaszát vitt el, összesen mintegy 1.200.000 forint értékben.

A Simsont ellopták, de másnap előkerült
Hétfőn este jelentette be tulajdonosa, hogy a Lasztonya melletti szántóföld közelében letett Simson típusú segédmotor-kerékpárját ismeretlen elkövető eltulajdonította. Kedden hajnalban a Letenyei Rendőrőrs járőre a körülbelül 100 ezer forint értékű kétkerekűt Borsfán, egy út melletti fának támasztva megtalálta és lefoglalta. 
A Letenyei Rendőrőrsön jármű önkényes elvétele bűncselekmény gyanúja miatt indítottak nyomozást az ismeretlen tettes felkutatására.



A rendőrök hétfőn igencsak el voltak foglalva: Keszthelyen két nő fizetés nélkül akart távozni a bevásárlóközpontból, egyikőjük még meg is harapta az alkalmazottat; Kerkateskándon két férfi edénykészletet árult, s az sem zavarta őket, hogy kiszemelt "áldozatuk" nem akart vásárolni; Kerkabarabáson pedig egy késelés gyanúsítottja "akadt horogra".
Olvassa el, kattintson az alábbi címre: 
"Véres" hétfő Zalában: harapás, erőszakosság, bujkálás


Hétfő délután és este több alkalommal riaszották a rendőröket: a 71-es főúton három autó ütközött össze, Zalaszentgróton egy Lada és egy kerékpáros "találkozott", a 75-ösön pedig egy Nissan és egy Volkswagen szenvedett balesetet. 
Olvassa el, kattintson az alábbi címre: 
Volkswagen, Volvo és Nissan ütközött a 71-esen - Balesetek hétfője Zalában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!