Rendőrségi

2009.06.16. 02:29

Hamisított órák, táskák

Rédics (gyf) - Rutinvizsgálat során több mint félmilliárd forint érté- kű hamis árura bukkantak egy szlovén tehergépkocsiban az elmúlt hét végén a Vám- és Pénzügyőri Hivatal zalaegerszegi járőrei.

Gyuricza Ferenc

A Szlovákiába tartó gépkocsi rakteréből a szállítólevélen fel nem tüntetett karórák, fejpántok és táskák kerültek elő, melyekről a helyszínre kirendelt szakértő megállapította: nagy valószínűséggel Kínában készített hamisítványok.

Mindezt Török István őrnagy, a Vám- és Pénzügyőri Hivatal parancsnoka mondta el lapunknak, aki többek között arról is beszámolt, hogy munkatársai a szlovén állampolgárságú sofőr által vezetett autót rutinellenőrzés miatt állították meg, előzetesen nem tudtak arról, hogy mi rejtőzhet a konténerben.

- Az okmányok szerint a rakomány 805 kartonnyi gyűjtőáru volt - folytatta Török István. - A vizsgálat során a gyermekjátékok, fejlesztő- és sporteszközök, napszemüvegek, telefontöltők mögül egyszer csak előbukkant egy karórákkal teli kartondoboz is. Ezt követően munkatársaink teljesen kipakolták a konténert, s további érdekességekre leltek.

A tételes vizsgálat során megállapították, hogy a teherautóban 56367 különféle márkajelzéssel ellátott karórát, 1500 darab táskát, illetve 7200 fejpántot rejtettek el. Utóbbi két árut a lányok körében igen kedvelt Hello Kitty jelzéssel díszítették, míg az órák közt több ismert márkajelzésű - Rolex, Gucci, Cartier, Omega, Bulgari stb. - is akadt. A helyszínre kirendelt szakértő előzetes véleménye szerint minden termék, tehát a táskák és a fejpántok is, hamisítványok, amelyek értéke valamiveltöbb mind 565 millió forintot tett ki.

- A termékeket lefoglaltuk, illetve áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk a Nyugat-dunántúli Regionális Nyomozóhivatal Zala Megyei Osztályán - mondta a parancsnok. - A további eljárást már ők folytatják le. A lefoglalt árut további vizsgálatoknak vetik alá, s ha bebizonyosodik, hogy tényleg hamisítványokról van szó, akkor valószínűleg minden más hamis termékhez hasonlóan a megsemmisítés vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!