Rendőrségi

2007.12.18. 03:29

Két teljesen különböző tűzeset

Letenye (va) - A városban néhány héten belül kétszer is családi házban pusztított tűz. A helyi tűzoltóparancsnok szerint az esetek közt hasonlóság nincs, így tendenciáról sem lehet beszélni, de azért fokozzák a megelőző tevékenységet.

Varga Andor

Letenyén november utolsó napjaiban, majd az elmúlt hét végén is leégett egy-egy családi ház. Kozma József alezredest, Letenye hivatásos tűzoltóparancsnokát ezért tegnap arról kérdeztük: a tendencia miatt nem készülnek-e valamilyen akcióra?

- Az a helyzet, hogy nincs tendencia, két teljesen különböző, egymással össze nem függő esetről van szó - fogalmazott az alezredes. - Az első alkalommal egy üres házban csaptak fel a lángok, ahol az egyik helyiségben vélhetően hajléktalanok raktak nyílt tüzet, majd a lángot valamiért őrizetlenül hagyták, az épület pedig leégett. A hét végi esetben ugyanakkor a meglehetősen rossz állapotú kályhából pattanhatott ki egy szikra, s miután a ház lakói épp nem tartózkodtak otthon, mire észlelték a bajt, már nem lehetett sokat tenni. A véletlennek tudható be, hogy ez a két eset ilyen gyors egymásutánban megtörtént, de ezzel együtt - különös tekintettel a közelgő karácsonyi, csillagszórós napokra - fokozzuk a megelőző tevékenységet. A városi televízión keresztül hívjuk fel a figyelmet a tűzvédelmi szempontok fontosságára.

A parancsnok elmondta még: e két eset előtt - melyekben a lángok tovaterjedésének megakadályozásával a helyi önkéntesek is szépen helytálltak - utoljára másfél éve fordult elő lakástűz Letenyén.

Ezek is érdekelhetik