Receptek

2015.07.10. 13:51

Levendulás zabkekszes sütemény recept

Olvasónk Gredics Zsófia receptje

Hozzávalók:

2-3 teáskanál szárított levendula
25 dkg mascarpone
35 dkg zabkeksz
10 dkg vaj
csipetnyi só
4,5 dl habtejszín
2 dl tej
6 dkg cukor
1,6 dkg zselatin
1,6 dkg vaníliás cukor

Elkészítés

A kekszet apró darabokra törjük, az olvasztott vajjal, sóval összekeverjük, 26 cm átmérőjű tortakarikába nyomkodjuk, hűtőszekrénybe tesszük. A tejet a levendulával lassan felmelegítjük, majd állni hagyjuk, végül leszűrjük. A levendulás tejet a cukorral, vaníliás cukorral és zselatinnal felmelegítjük, kihűtjük, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk. A tortakarikába öntjük, és pár órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük. Tetejét levendulalekvárral vagy tortazselével díszíthetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!