Púder Nélkül

2016.06.26. 16:15

Hódít a csipkedísz

Zalaegerszeg - Ma már a körömfestés ugyanúgy hozzátartozik a csinos női megjelenéshez, mint az öltözködés vagy a frizura. Az idén nyáron színes, de letisztult körmök hódítanak - jelezte Szokol Krisztina kézápoló szakember.

Németh Diána

A műköröm már rég nem a plázacicák védjegye. Persze főleg rajtuk látni a karom hosszúságú darabokat. A köztudat ezeket a műveket azonosítja a műkörömmel, pedig rengeteg fajtája létezik.

Milyen anyagból érdemes készíteni műkörmöt?

- A két legelterjedtebb fajta zseléből, vagy porcelánporból készül. Az utóbbi levegőn köt, tartós és természetesebb, mint zselés társa. Egy átlagos hosszúságú francia műköröm egy-másfél óra alatt elkészül. Leszedése egyszerű: vagy lereszeljük, vagy harminc perc alatt leáztatjuk. A porcelánnal ellentétben a zselés műkörmöt csak lereszelni vagy lenöveszteni lehet. A zselét felrakni ugyanannyi idő, mint a porcelánt, viszont nem levegőre, hanem UV-fényre köt - magyarázza a szakember.

Szokol Krisztina az egyszerű, elegáns körömviseletet kedveli Fotó: Katona Tibor

- Minden ujjunkon legyen ugyanolyan szín, vagy lehet minden körmünk más színű?

- Sokan kérik a neon színeket, de emellett a pasztell árnyalatok is nagyon kelendőek. A sárga, a zöld, a pink, a lazac divatos. A piros pedig örök. Akadt, akinek mind a 10 körmét különböző színűre festettük, sőt olyan is, aki plusz köves díszítést is kért - meséli a kézápoló.

- Akik nem szeretik a feltűnést?

- A fehér most nagyon trendi. Szerintem mindenhez illik és könnyen mintázható.

A nyár élénk színeket követel

- Milyen minták hódítanak?

- Ritkán díszítek, akkor is legfeljebb csak egy körmöt, ami általában a gyűrűs ujjé. Az vagy más színű, vagy kövekkel kirakott. Minél egyszerűbb, annál szebb.

- Időről időre a körömforma is változik. Lekerekített, szolidabb forma, vagy egészen hosszú...

- Hosszú, hegyes körmöt már nem is kér senki, esetleg olykor- olykor alkalomra. A kocka és a mandula most divatos. Én megpróbálom valahogy a kettő közötti formát reszelni, de természetesen olyan lesz, amit a viselője kér. Szerencsére a legtöbben meghallgatják a tanácsokat. Egyre rövidebb és színesebb körmöket választanak. A francia köröm sem akkora trend, mint régen volt. Ráadásul szerintem könnyebben sérül, és egy idő után minden meglátszik rajta. Az egyszínű köröm a legelegánsabb.

- Milyen újdonságok vannak idén?

- Az idei újdonság a sellőpor. Nyáron a csillogás nagyon fontos, ezért nagy az igény a kövekre és a csillámporra. Népszerű még a króm, amivel fémes hatást lehet elérni. A prismatic is kedvelt, melynek lényege, hogy akármerre fordítjuk a kezünket, mindig más a színárnyalata. Az egyik legújabb díszítés pedig a csipke. Ezt különleges zselével készítjük, ami a 3D-s porcelánt helyettesítheti. Könnyen lehet vele bánni. A porcelánnal ellentétben addig formázzuk, amíg a lámpa alá nem kerül. Több színben létezik, bármit lehet vele mintázni. Emellett sokszor használjuk a nyomdákat is. Ezek kis fémlemezek, amiket a körömbe lehet építeni. De az én kedvencem a Tiger Eye, azaz tigris szem. Mágneses szemcséket tartalmaz, így fénytöréses csík képződik a körömben, ami a fény hatására olyan, mintha az vándorolna jobbra-balra. Egyébként mindenkinek más köröm való, ami függ a munkájától és a körme minőségétől is. Persze a legfontosabb, hogy megőrizzük körmünk egészségét.

Címkék#köröm

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!