Púder Nélkül

2012.10.01. 09:05

Belecsúszott a nyár az őszbe

Az idei őszi divatot az olaszoknál jellegzetes alapszínek, a fekete, a barna és a szürke jellemzi, de a nyáron megjelent türkiz, narancs és a pink sötétebb tónusai is uralkodóvá váltak.

Napló

Ami pedig a különféle mintákat illeti, újra hódít a nagy léptékű fekete tyúkláb és jellemzőek a T vonalban megjelenő geometrikus alakzatok, amelyek a hatvanas-hetvenes éveket idézik – tudtuk meg Peszlen Mária divattanácsadótól. Divatosak lettek az úgynevezett ujjkabátok, amelyek hossza pontosan a ruha hosszáig ér. A tunikákon és a felsőkön megjelentek a festmény- vagy fotószerű minták. Ezek lehetnek táj- vagy zsánerképek. Anyaguk általában selyem, de gyakran pamuttal kombinálva találkozhatunk ezen darabokkal. Nagy hangsúlyt kap az idei őszön is sokak kedvence, a kötött ruha. Hódítanak a horgolt darabok, a vastag kötött anyagból készült rövid és hosszú kabátok, a leggingsszel, macskanadrággal hordható különleges egyberuhák. Színük jellemzően bordó, sötétkék a klasszikus feketefehér alapszínekkel kombinálva. Kezd visszalopózni a divatba a trapéznadrág és a hetvenes években annyira trendi csőnadrág.

Az ősz visszatérője a tyúklábminta, de ott vannak a különleges selyemanyagok is. A bő felsők szépen mutatnak szűk nadrággal. Fotók: Tóth B. Zsuzsa

A leggingszeknél megjelennek a sima egyszínűek mellett a kasmírmintás és a bőrhatású anyagok is. A szoknyáknál újdonság a ceruzaszoknyák mellett az egykor már hódított és most újra visszatérő nadrágszoknya. A kiegészítők körében divatosak a vastagabb struktúrájú, a kötött és a csipkével díszített sálak. Az őszi-téli kabátok színei a napsárga, pink, zöld és a kobaltkék árnyalataiban játszanak. Viszszatértek a hetvenes évek doboztáskái és bőr kézitáskái, itt az újdonság a díszítésben rejlik, amely lehet hüllőminta vagy textilberakás. A sapkákon, sálakon és kesztyűkön továbbra is divat a rózsa formájú kitűző és a flitterezés. Divatosak a karima nélküli topkalapok, amelyeknél szintén megjelennek a visszafogott sötét színek mellett az idei ősz divatszínei, a bordó, smaragdzöld, kobaltkék és a pink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!