Púder Nélkül

2011.09.10. 07:40

A szappan jól operál

Ki gondolná, hogy manapság az üzletek polcain csábító illatos, esztétikus pipereszappanok régen olaj és fahamu keverékéből készültek?

Kiss Anna

– Egyre többen, fiatalok, idősek egyaránt keresik a jó minőségű, természetes anyagból készült szappanokat – összegzi tapasztalatait, Szabó Anita, az egyik természetes kozmetikumokkal foglalkozó zalaegerszegi üzlet vezetője. – Sokan vannak, akik kipróbálják, s utána már ragaszkodnak egy-egy illathoz, márkához.

A piperecikk népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy számtalan formájú, illatú és színű változata létezik, így már a külseje is csábítóan hat a vevőkre.


– Érdekesség, hogy a férfiak is kedvelik a szappant, leggyakrabban a friss illatokat, a mentát vásárolják. Slágerillatnak számít a fahéj, a körömvirág, a fehér tea vagy a gránátalma aromája. Gyakran az összetevők között megtalálható a mák vagy a reszelt szőlőmag, melyek hámlasztó, radírozó hatással bírnak. Ráadásul most már szivacshoz applikált szappant is lehet kapni, így azok sem idegenkednek tőle, akik eddig problémásnak ítélték a szappanhasználatot.

Fontos megemlíteni, hogy gyógyhatású termékek is léteznek, melyek a különböző bőrbetegségekre, ekcémára, kiütésekre jelenthetnek megoldást.

– Ezekbe a gyógyszappanokba kecsketej, szőlőmagolaj, iszap és különböző gyógynövények találhatók. Sajnos, sokan csalódnak a tusfürdőkben, mert egyes termékek kiszárítják a bőrt vagy kellemetlen kiütéseket, viszkető érzést okoznak. A kakaóvajat tartalmazó szappanok viszont puhává és rugalmassá varázsolják a bőrt – mondja el végül Anita. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!