Programok

2015.01.25. 15:19

Programok, rendezvények Zala megyében január 26-tól

Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények január 26-tól. Böngésszen, és válogasson!

FEBRUÁR 15.

Fácánvadászat lesz jótékonysági céllal

Zalakoppány – Polgár Árpád fácántenyésztő vadászatot rendez február 15-én, melynek bevételét jótékony célra ajánlja fel. A vadászathoz a maga részéről 100 fácánt ajánlott fel. Nyilván, nem úgy kell elképzelni az eseményt, hogy egy tágas mezőn szabadon engedik a madarakat és aztán meg könnyűszerrel halomra lövik őket, hanem egy zalaszentgróti erdőrészben eresztik el a fácánokat, hogy a vadászoknak azért ne legyen olyan könnyű dolguk. A 100 fácános vadászat kikiáltási ára 270 ezer forint, és erre kell licitálni rövid szöveges üzenetben, tehát sms-ben a 06-30-572-0893-as mobiltelefonszámon. Tíz-tizenöt fős csapatok jelentkezését várják, és amelyik többet ígér, az szerzi meg a jogosultságot a 100 fácán elejtésére. Licitálni február 8-ig lehet.

 

FEBRUÁR 14.

Családi vetélkedő

Zalaegerszeg – A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat keretében február 14-én, szombaton 14.30-tól vidám családi vetélkedőt rendez a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára (volt Apáczai VMK). A vetélkedőre 3-5 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők, január 26-ig. A legjobban teljesítő csapatok jutalomban részesülnek.

 

FEBRUÁR 9.

Főpapi szentmise a házasság hetében Keszthelyen

Keszthely – Magyarországon nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Házasság Hete rendezvénysorozat, a magyarországi keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. A rendezvény célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a család értékeinek fontosságára. A mozgalom magyarországi rendezvénysorozata február 8-án református istentisztelettel kezdődik a budapest-fasori református templomban, és február 15-én a városmajori Jézus Szíve plébánia-templomban tartandó misével fejeződik be. Keszthelyen február 9-én (hétfőn) főpapi szentmisét mutat be Bíró László tábori püspök, az MKPK családügyi bizottságának elnöke. Az istentisztelet a Magyarok Nagyasszonya (Fő téri) plébánia-templomban 18 órakor kezdődik.

 

FEBRUÁR 7.

Alapítvány bál az óvodában

Zalaszentgrót – Alapítványi bált rendez a Zalaszentgróti Napközi Otthonos Óvoda és Egységes Óvoda-bölcsőde „Ép testben ép lélek" – alapítványa, valamint az intézmény szülői munkaközössége. A rendezvény február 7-én, jövő szombaton 19 órakor kezdődik a város Kis-Korona Vendéglőjében. A bál jótékony célú, a zenét a Főnix duó szolgáltatja majd.

Bakancsos túra

Bajánsenye – Az Őrségi Nemzeti Park február 7-én várja bakancsos túraajánlatával a  természet kedvelőit, ennek során Bajánsenye szőlészeti kultúrájával, illetve a környék természeti értékeivel ismertetik meg az érdeklődőket.

 

FEBRUÁR 6.

Teliholdkor, halomsírok közt

Zalaszántó – A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság február 6-án térítésmentes éjszakai túrát szervez a Tátikára. A résztvevőket este nyolc órára várják Zalaszántóra, a Turul étterem parkolójába, aztán innen indul a nagyjából 12 kilométeres (benne 250 méter szintemelkedés) gyaloglás. A Tátika fellegvárához a telihold fényénél, halomsírok között, vadregényes erdőrezervátumon át visz az út.

 

FEBRUÁR 5.

Kosarakat fonnak

Páka – Hat foglalkozásból álló kosárfonó tanfolyamot szervez a jövő hónaptól a község könyvtára. A kézműves program az elképzelések szerint február 5-én kezdődne,  a foglalkozásokra hat egymást követő héten, mindig csütörtök esténként kerül sor az intézményben. A tanfolyamot szervező Rikli Katalin érdeklődésünkre elmondta: ez már a harmadik  kosárfonó tanfolyamuk lesz, és az első kettő  sikere ösztönözte  őket arra, hogy ismét  meghirdessék a programot, amelyet ezúttal is Dulics Margit vezet.

 

FEBRUÁR 2.

Februári örömkör hétfőn

Zalaegerszeg – Hétfőn délután öt órától tartják az örömkör februári foglalkozását a landorhegyi József Attila könyvtárban. A babusgatón ölbeli játékokat mutatnak a legkisebbekenek Godina Mónika gyógytornász vezetésével. A mesebirodalmi mesekuckó és játszóházban a bagoly kerül a középpontba, a foglalkozásokat Domján Károlyné óvónő vezeti majd.

Borászati programok

Nova – Februárban két borászattal kapcsolatos program is lesz a göcseji községben. Rögtön a hónap elején, 2-án este hat órai kezdettel a Borhóbort program keretében dr. Kántor Mónika borász, okleveles borbíráló tart előadást a szőlő károsítóiról, a növényvédőszerekről, valamint a metszésről és az oltócsap szedéséről. A programnak gyakorlati része is lesz, ezen a az érdeklődő gazdák borainak elemzését végzik el, illetve a hibák okainak elemzésére is sor kerül. A második rendezvény a település hagyományos borversenye lesz, ennek kezdési időpontjául február 21-én délután három órát  jelölték ki. A borbírálatra február 20-ig jelentkezhetnek a gazdák a művelődési otthonban.

 

FEBRUÁR 1.

Bagodban lesz látható a Szent Márton ereklye

Bagod – A közelgő Szent Márton évhez kapcsolódóan (Szent Márton MDCC - Felemelő szeretet) az egykor élt püspök ereklyéit bemutatják a szombathelyi egyházmegyében. E zarándoklat keretén belül február 1-jén (vasárnap) 10-18 óra között a bagodi Szent István király templomban lesz látható az egyházmegye védőszentjének ereklyéje.

 

JANUÁR 31.

Madárgyűrűzés szombaton

Zalaegerszeg – A botfai városrész Mindszenty Ifjúsági Házában január 31-én, szombaton idén másodszor rendeznek madárgyűrűzést. Legutóbb, alig egy héttel ezelőtt már korábban itt megjelölt madarak visszafogására is sor került az egykori Hüvös-kastély kertjében, azaz a program nem csak családi időtöltésnek kiváló, de megvan a tudományos haszna is. A szombati gyűrűzés 9-től déli 12 óráig tart majd.

Szombaton 24 órás úszás Egerszegen

Zalaegerszeg – Szombaton 12 órakor veszi kezdetét a Dóczy Éva 24 Órás Úszógála az egerszegi fedett uszodában, melyen a szervezők tájékoztatása szerint 10 csapat indul. A 24 órás úszóversenyeknek már van hagyományuk az országban, Zalaegerszeg pedig először csatlakozik ehhez. Dunaújvárosban és Keszthelyen is szerveztek már hasonló versenyt, sőt a Balaton-parti városban március 8-9-én következik az újabb. Öt egerszegi csapat és öt – köztük pécsi, dunaújvárosi, veszprémi, ajkai – máshonnan érkező társaság indul. A lényeg, hogy legalább tizenhat főből álljon egy csapat és a 24 óra alatt, versenybírók által ellenőrzött megtett kilométerek adják majd meg a végeredményt.

Tollfosztás

Zalaegerszeg-Botfa – A botfai Őszirózsa Nyugdíjas Klub évek óta rendszeresen sort kerít a téli időszak hagyományos népi munkájának, a tollfosztásnak a felelevenítésére. Szombaton 14 órai kezdettel tartják az idei tollfosztást a helyi közösségi házban.

Képünk a tavalyi programon készült. Fotó: Archív/Pezzetta

Az Örömzene Kórus bálja

Zalaszentgyörgy – Január 31-én a zalaszentgyörgyi kultúrházban kerül sor az Örömzene Kórus alapítványi báljára. Az egyházi kórus 18 éves, „nagykorúvá" vált. Az énekkar közösségépítő és kulturális szerepe hiánypótló, hiszen a faluban iskola már nincs. Az esten fellép a szülőkkel és kistestvérekkel kiegészült családi kórus. A műsorral nemrég elhunyt plébánosra, Hencz Ernőre is emlékeznek.

Csácsi disznótor

Csácsbozsok – A csácsi Évgyűrűk Nyugdíjas klub 10 éves jubileumi ünnepséget tart szombaton. A klub tagjai kora reggel disznót ölnek, amit nap közben az Izsák iskolában feldolgoznak, hogy este vacsorára abból vendégeljék meg nyugdíjas társaikat .

Téli túrák

Zalahaláp – A Téli túrák nemzeti parkjainkban elnevezésű programsorozat keretében január 31. és február 7. között az ország területén közel húsz ajánlattal várják a természetkedvelőket. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a Tapolcai-medence felfedezésére, Zalahalápról kiindulva szervez hat kilométeres gyalogtúrát, amire rögtön a nyitónapon, január 31-én kerül sor. A geotúra végén az érdeklődők akár a Tapolcai-tavasbarlangot is meglátogathatják.

Bakancsos túra a határ mentén

Tornyiszentmiklós   – Az egykori vasfüggöny, vagyis a volt jugoszláv határra telepített zár nyomvonalának bejárására szerveznek bakancsos túrát szlovén és magyar civil szervezetek. A Határbejárásnak nevezett programra január 31-én kerül sor,  a résztvevők Tornyiszentmiklóstól kiindulva mintegy 14 kilométeres távot gyalogolnak végig, s így érkeznek meg Rédicsre. A közepes     nehézségű besorolást kapott túra részben erdei terepen zajlik.

Hagyományok nyomában

Szerdahely – A régi falusi szokások és a paraszti életmódhoz kapcsolódó   munkafolyamatok felelevenítése céljából újra megszervezi az elmúlt években nagy sikert aratott tollfosztó és tökmagköpesztő bemutatóját az Antal Ferenc Művelődési Egyesület. A hagyományőrző zenés rendezvényre szombaton este hat órai kezdettel kerül sor a muravidéki település művelődési otthonában.

Új zenei hatásokkal

Sümeg – A Londonból hazatérő D.J. Cash, azaz Kozma Péter lesz a Vanilla Club szombat esti programjának házigazdája, a rezidens lemezlovas ezúttal is egy különleges összeállítással készül a bulira. Felvértezve a szigetország legjobb zenei hatásaival most egy számos új dalt tartalmazó trendi programot kínál, de hamarosan egyéb meglepetésekkel is szolgál. A lemezlovasnak rövidesen elkészül új saját szerzeménye, melyhez videoklipet is forgatnak. A szombati programnak persze rajta kívül is lesz fellépője, az a Roberto érkezik, aki az elmúlt években számos alkalommal megfordult már a sümegi klubban.

Újra kirúgják a Kantin oldalát

Lovászi – Bár a lovászi Kantin még viszonylag új szórakozóhelynek számít, az ötvenes-hatvanas évek rock and roll zenéjét játszó Rocket Rollers már visszajáró vendég a klubban. A zalaszentgróti csapat szombat estére, kilenc órai kezdéssel egy újabb fergeteges koncertet ígér. Fegyverneky Leventéék már jó előre fogadkoznak, hogy ismét kirúgják a Kantin oldalát.

 

JANUÁR 30.

Nyomdába a cimborákkal

Zalaegerszeg – A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárának Cimbora klubja január 30-án, pénteken tartja a következő összejövetelét. A gyerekeket a könyvtár Deák téri épülete előtt várják 14.15-kor, s együtt indulnak megtekinteni a Závodszky (volt Gorkij) utcában lévő Edelmann Nyomdát.

Lelkinap nőknek

Zalaegerszeg – Gertraud Evanzin schönstatti Mária-nővér vezetésével rendez lelkinapot 18 éven felüli nők részére január 30-án, pénteken 18 órától 21 óráig a Szent Család Óvoda. A nővér immár negyedik alkalommal vendégeskedik az óvodában, ez alkalommal azt a kérdéskört járja körül, hogy mitől jó egy döntés és hogyan találhatunk rá. Mondandója tolmács segítségével jut el hallgatóságához.

Futsal: diákok fináléja

Zalaegerszeg – Ismét országos diákolimpiai döntőnek ad otthont a zalai megyeszékhely, ugyanis péntektől vasárnapig itt rendezik a V-VI. korcsoportos futsal diákolimpia fináléját. Részletek itt!

Heterogén összeállítással

Zalaegerszeg – Legutóbb telt házat vonzott a Vad Fruttik zalaegerszegi klubkoncertje, így nem váratlan, hogy a zenekar visszatér a Keresztury VMK-ba. Az újabb szeánszra péntek este kerül sor, a csapat frontembere, Likó Marcell szerint egy olyan heterogén összeállítással lépnek színpadra, amelyben a legnagyobb slágereik, a könnyedebb dalaik, valamint az egészen mély tartalmú szerzeményeik egyaránt helyet kapnak. A főszerep természetesen a tavaly Fonogram-díjat kapott Darabok albumé lesz, s persze a Hold című vadonatúj dal is bekerül a programba. A nyolc órakor kezdődő rendezvény előzenekara a rendkívül tehetséges, eklektikus stílusú Bogoz zenekar lesz.

Különlegességek a Dharma műsorában

Zalaegerszeg – Alapvetően zúzós dark-rockot játszik hazánk egyik legérdekesebb zenekara, az egyedi hangú énekesnővel felálló Dharma, amely péntek este kilenctől lép fel a Records Music Pubban. A zenekar azonban meglepetéssel készül, hiszen ezúttal nem a szokásos programját mutatja be, hanem egy akusztikus szettet ad elő. A program különlegessége még, hogy az eddigi lemezeiken szerepelő dalokon felül pár feldolgozás is felkerült a listára, így Alannah Myles-tól az Alice in Chains-en át akár gy David Guetta popfeldolgozásig bezárólag bármiféle meglepetés várható ezen az estén.

Plakett avatás

Zalaegerszeg – Pénteken 18 órakor, a Hevesi Sándor Színháznál, a Ruszt téren avatják fel a nemrég örökös taggá választott Halasi Imre Jászai-díjas rendező, érdemes művészről, és György János Aase-díjas színművészről készített bronz plakettet.

Ovisok játékos vetélkedője

Nagykanizsa – Január 30-án, pénteken 10 órától játékos sportvetélkedőt rendez a testvéróvodák – Hétszínvirág, Rozgonyi és Kossuth Óvoda – nagycsoportosai számára a Bolyai-iskola, hogy a gyermekek kötetlen formában ismerkedhessenek meg az intézménnyel. A szülők egy héttel később, február 6-án 16 és 18 óra között kaphatnak tájékoztatást az iskoláról a Sulivár programsorozat keretében, ahol a kicsik újabb foglalkozásokon vehetnek részt.

A cukorbetegek új kezeléséről

Nagykanizsa – A Nagykanizsai Cukorbetegek Egyesülete pénteken 15.30-kor a Kanizsai Dorottya Kórházban tartja következő ingyenesen látogatható klubfoglalkozását, melyen dr. Késmárki Nóra főorvos a kettes típusú cukorbetegek kezelésének új irányelveiről beszél majd.

Kincses Zala

Keszthely – Péntek este a Nyitott szemmel előadássorozat keretében Keszthelyen, a Balaton színházban 17 órakor Kincses Zala címmel tart előadást Kovács Gyula erdész, a Tündérkertek mozgalom ötletgazdája és életre hívója.

Frontlevelek a világháborúból

Lendva – Lendván, a Bánffy Központban tartják péntek este hat órától a Vágyakozás a lövészárkokból című, a közelmúltban megjelent kötet bemutatóját. A kiadvány egy szécsiszentlászlói házaspár, a galíciai fronton harcoló Jankó Zsigmond és Kovács Matild I. világháború alatti levelezését tartalmazza. A bemutatón a kötet szerkesztői és kiadói mellett Pintér Tamás levéltáros-történész, a Nagy Háború Blog szerkesztője működik közre.

 

JANUÁR 29.

A Tánczos-kör kiállítása

Zalaegerszeg – Január 29-én, csütörtökön 17 órakor nyílik kiállítás Tánczos György képzőművész körének alkotásaiból az Ady-iskola aulájában. A február 13-ig látogatható tárlaton Balatoni József, dr. Nagy Edit, Nagyné Fitos Ilona, Tóth Erzsébet, Tóthné Sutus Márta és Zalatnainé Lukácsffy Zsuzsanna munkái kerülnek paravánra. A kiállítást dr. Katona György művészeti menedzser ajánlja az érdeklődők figyelmébe.

Mestersége: fafaragó

Hévíz – A régi mesterségeket bemutató sorozatban január 29-én 10 órakor a fafaragó munkájával ismerteti meg az érdeklődőket Németh Ferenc népi iparművész a városi könyvtárban.

A barátságról, bábokkal

Cserszegtomaj – Január 29-én, holnap 9 órakor a Sicc Pszt! - Mese a barátságról bábokkal és népi hangszerekkel című előadásra várják a gyerekeket a tornacsarnokba. A nézők a Budapest Bábszínházban 2002-ben bemutatott darab felújított változatát láthatják. Az országos turné keretében Cserszegtomajra érkező előadással Kemény Henrik Érdemes Művész születésének 90. évfordulója előtt tisztelegnek. A belépés díjtalan.

Hétvégi buliajánló

PARTI Zalaegerszegen, a Mimosa Lounge-ban dupla zenés program lesz a hét végén. Péntek este Tom Symon, szombaton Spike gondoskodik a hangulat aláfestésről.

HÖLGYEK Zalaegerszegen, a Mama Africában szombat este tíztől Ladies Night programot tartanak.

ROCK Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban pénteken este fél nyolctól a Zinger ad úgynevezett vizsgaidőszakzáró koncertet.

FUNKY Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban szombat este tíztől funky és disco zenékkel szórakoztatja a közönséget.

PÓTSZILVESZTER Zalakaroson, a Karos Spa Szállodában szombat este a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán közreműködésével tartanak pótszilveszteri rendezvényt.

SLÁGEREK Zalaszentgróton, a Fiáker Vendéglőben péntek este héttől a Pokolgép és a P.Mobil egykori énekese, a jelenleg a Dinamittal dolgozó Rudán Joe mutatja be rockslágerekből álló műsorát.

 

JANUÁR 28.

Előadás szerdánként

Zalatárnok – Földes Ferenc piarista szerzetes Hit és tudomány című előadásával szerdán este elkezdődött az idei népfőiskolai sorozat a községben. A Kelemen Imre Népfőiskola programja keretében az érdeklődők ez évben összesen öt előadáson vehetnek részt. Január 28-án dr. Szinku Mihály állatorvos, a Zalai Népfőiskola Egyesület elnöke az egykori perzsa birodalom területén tett útjáról  számol be, egy hétre rá A tavaly decemberben Az év vidékfejlesztője címmel kitüntetett Bedő Andrea lesz a vendég, míg február 11-én Lévay Gabriella és Pestiné Papp Lívia  Ausztriával  és az ottani élettel, munkavállalással kapcsolatos információkat osztanak meg hallgatóságukkal. A záró program február 18-án lesz, amikor Szabó Veronika egészségfejlesztő a szűrővizsgálatok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Utazás a régi perzsák földjén

Zalalövő – Dr. Szinku Mihály állatorvos, a Zalai Népfőiskola Egyesület elnöke előadásával folytatódik szerdán este hat órai kezdettel a község IKSZT-jének nagytermében a múlt héten elindult Kelemen Imre Népfőiskola programsorozata. A Régi perzsák földjén című előadás során dr. Szinku Mihály a délnyugat-ázsiai útjának élményeiről számol be a hallgatóságának.

Táncházak a Muravidéken

Lendva – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával beavató táncházakat szerveznek a Muravidéken élő magyarok számára. A foglalkozásokra jövő szerdán kerül sor, délelőtt háromnegyed 10-től a lendvai 1. számú kéttannyelvű általános iskola tornatermében, míg délután egy órától Pártosfalván, az ottani általános iskolában. A foglalkozásokat Vastag Richárd veszprémi néptáncpedagógus vezeti, a zenéről pedig a nagykanizsai Bojtár együttes gondoskodik.

 

JANUÁR 27.

Kisfaludi Strobl Zsigmondról

Keszthely – Kostyál László: Kisfaludi Strobl Zsigmond (1884-1975) élete és művészete című könyvét mutatják be január 27-én 16.30-kor a Balatoni Múzeumban. A tíz év kutatómunkáját összefoglaló kötet a szobrászművész életpályája mellett az olvasó elé tárja szabadkőműves tevékenységét, tanári működését, londoni éveit, s értékeli alkotásait. A könyvet Cséby Géza író, költő ajánlja.

RENDEZVÉNYEK

Zalaegerszeg
Hevesi Sándor Színház: Zalaegerszegi Sajtófotó kiállítás (február 20-ig)

Griff Bábszínház: 10.00 és 14.00: Illemtan gyermekeknek (Hamupipőke-, és Szimba-bérlet)

Göcseji Múzeum: „Sírva jössz a világra, és körülötted mindenki mosolyog” című kiállítás (március 1-ig)

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Kor-Képek Élet-Képek (válogatás Völgyi-Skonda Kortárs Gyűjteményéből) című kiállítás (február 28-ig)

Keresztury Dezső VMK, Gönczi Galéria: Angyali bukfencek – Karácsonyi László képzőművész kiállítása (zárónap)

Móricz Galéria: MŰSZAK – Művészek Szabad Alkotóközössége IV. Nemzetközi Művésztelepe „Derkovits” című kiállítás (február 10-ig)

Nagykanizsa

Hevesi Sándor Művelődési Központ: „Ép testben, ép lélek” címmel id. Bűcs Lajos sportbélyeg gyűjteményének bemutatása az Én hobbim sorozatban (febr. 15-ig); „MŰ” – a Kanizsa Fotóklub tagjainak kiállítása (február 11-ig); A kiskanizsai általános iskola rajzkiállítása (február 10-ig)

Thúry György Múzeum: „Előre a szocializmus útján! – Így éltünk a '70-es években” című kiállítás; „Bemegyek szent templomodba” – a népi vallásosság hajdani emlékei és a még élő hagyományai Halis István Városi Könyvtár: Kiállítás a könyvtár szolgáltatásairól (február 22-ig)

Keszthely Helikon Kastélymúzeum állandó kiállításai: Főúri életforma a 18-19. században (kastély); 18-19. századi kocsik, hintók és lovas szánok (Hintókiállítás); Öt földrész trófeái (Vadászati kiállítás); 19-21. század vasútjait szemléltető óriásmodell (Modellvasút kiállítás); Trópusi és mediterrán növényvilág (Pálmaház)

Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely állandó kiállításai: A növénytermesztés eszközei és gépei; Majorok és népe a 18-20. században; A keszthelyi agrárszakoktatás története; A gabonatisztítás-, tárolás- és mérés eszközei a 19. században; Szőlészet és borászat a Balaton-felvidéken; Állattenyésztési kiállítások; Kovács-, bognár-, és kádárműhelyek Balatoni Múzeum: Történelmi idők sodrában – az I. világháború centenáriumi kamarakiállítása (február 28-ig); „Szép jelen, szép csillag ” – Karácsonyi ünnepkör a Balaton környékén néprajzi kiállítás (január 31-ig)

Hévíz

Festetics György Művelődési Központ: A világon egyedüli: Balneológiai és helytörténeti kiállítás (állandó kiállítás); Dr. Moll Károly orvostörténeti emlékszoba (Szent András Reumakórház „B” osztály)

MOZI

Zalaegerszeg: Art Mozi: 16.30 Parkoló (magyar film); 18.15 Dumapárbaj (magyar vígjáték) 20.00 Birdman – Avagy a mellőzés meglepő ereje (feliratos amerikai vígjáték); Cinema City: 15.45, 18.00, 20.15 Mortdecai (amerikai vígjáték); 14.40, 17.00 Annie (amerikai vígjáték); 18.30, 20.30 Dumapárbaj (magyar vígjáték); 14.00, 16.15 Hős6os (amerikai animációs); 15.20, 17.40, 20.00 Elrabolva 3. (francia akciófilm); 19.30 A hetedik fiú (amerikai-angol film); 13.15 Éjszaka a múzeumban (amerikai vígjáték); 13.00 A hobbit: Az öt sereg csatája (amerikai-új-zélandi fantasy)

Kanizsa: Cinema: 15.30, 20.00 Mortdecai (amerikai vígjáték); 16.00 Fehér isten (magyar film); 17.45 Birdman, avagy a mellőzés meglepő ereje (amerikai vígjáték); 18.15, 20.30 Annie (amerikai filmvígjáték)

Hévíz: Fontana: 1. terem: 14.30 Mázli, a csodakutya (angol családi film); 16.00 Annie (amerikai film); 18.00 Mortdecai (amerikai film); 20.00 A mindenség elmélete (angol film); Kisterem: 16.30 IV. Henrik, Navarra királya (francia-német-osztrák-spanyol történelmi film); 19.00 Renoir (francia életrajzi film)

JANUÁR 26.

Környezetvédő civilek

Keszthely – Tizenöt éves a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület. Ezzel a címmel nyílik kiállítás a Fejér György Városi Könyvtárban hétfőn 16 órakor. A tárlatot Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere nyitja meg.

Móricz műve újragondolva

Nagykanizsa - Móricz Zsigmond örökérvényű darabját, a Légy jó mindhalálig című művet holnap 14.30 órakor láthatja a HSMK közönsége a fővárosi Körúti Színház előadásában. A darabot a színházban működő színitanoda gondolta újra. A modernizált művet a látványosság, a lendületes muzsika mellett a gyermeki humor, a belső gondolatok megszemélyesítése teszi egyedivé.

Látogatható a kiállítás

Nagykanizsa - A Zalaerdő Zrt. munkatársainak fotóit bemutató, A természet csodái című kiállítás még február 20-ig megtekinthető a Mező-gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!