programtipp

2020.02.07. 07:00

Tánc, színház, bemutatók, jubileum és jótékonykodás vár ránk a hétvégén Zalában

Számtalan szuper programot tartogat a hétvége.

ZH

A hétvégén tartják Balatonmagyaródon, a művelődési házban a X. Galamb-, Díszmadár- és Aprójószág-kiállítást Fotó: ZH-Archívum

Fotó: Szakony Attila

Jubileumi műsor Csácsban

Zalaegerszegen a Csácsbozsoki Évgyűrűk Nyugdíjas Klub jubileumi műsorára és a klub elmúlt 15 évéből összeállított fotókiállítás megnyitójára február 8-án, szombaton 14.30-kor kerül sor az Izsák Imre Általános Iskola aulájában. A programon köszöntőt mond Balaicz Zoltán polgármester.

Pedagógusok és a karitász farsangja

Zalaegerszegen február 7-én, pénteken este hat órakor a Véndiófa Étteremben tartja hagyományos farsangi összejövetelét a megyeszékhelyi nyugdíjas pedagógus klub, valamint az Olai Ferences Karitász Csoport. A bál bevételét jótékony célra fordítják a szervezők.

Táncház és népdaltanítás

Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben február 8-án, szombaton 17 órától rendez gyermektáncoltatást, táncházat és kalotaszegi népdaltanítást a Tarsoly Erdély Mezőségért Egyesület (EME) és a Penderülj Táncműhely. Az EME tagjai bemutatják a Furullás Palkó mesejátékot is. A rendezvényen Lipusz Andrástól, Rácz Petrától kalotaszegi táncokat tanulhatnak, Gaál Annamáriától pedig erdélyi táncosokról, énekesekről hallhatnak az érdeklődők. A táncház a tervek szerint éjfél után egy óráig tart.

Szemétszedés a Zala partján

A Zala part menti területeinek megtisztítására várnak önkénteseket vasárnap a folyó megyeszékhelyi szakaszára. Gyülekező 8.30-tól az andráshidai híd északi végénél és a kaszaházi új vasúti híd közelében, a Göcsej Kutya­klub területénél. A két irányból meginduló önkéntesek a neszelei hídnál találkoznak, innen szállíttatják el a szervezők a hulladékot. Az akció adománygyűjtéssel egészül ki: a kórház gyermekosztályának szívesen fogadnak a gyülekezőhelyeken játékokat, pelenkákat, popsitörlőket. Ruhákat is, de azokat egy gyermekekkel foglalkozó intézménybe juttatják majd el.

Kalandok Nigériában

Február 7-én, pénteken 17 órakor dr. Kondricz Péter Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén című könyvének bemutatójára és író-olvasó találkozóra kerül sor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.

Betegség, ami gyógyítható

E címmel tart előadást a daganatos betegségekről pénteken 17 órai kezdettel a pati kultúrotthonban dr. Némethné dr. Ignácz Andrea gyógyszerész és Karosi Lászlóné, a nagykanizsai Napfény Rákbetegek és Hozzátartozók Egyesülete elnöke.

A korinthusi második levél fontos üzenetei

Pénteken 18 órakor a 21. Kanizsai Esték sorozat első idei alkalmán Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke A korinthusi második levél legfontosabb üzenetei címmel tart előadást a Nagykanizsai Református Egyházközség gyülekezeti termében.

Hagyományőrző disznóvágás

A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör szombaton falusi disznóvágást rendez Nagykanizsa miklósfai városrészében, a Mindenki Házánál. A disznók feldolgozása 7 órakor kezdődik.

Méhészek szakmai napja

Szombaton 9 órától folytatódik a Nagykanizsa és Környéke Méhészegyesület szakmai sorozata a Halis István Városi Könyvtárban, ahol dr. Horváth László hatósági állatorvos és Szép Zsolt agrárkamarai vezető nyújt tájékoztatást a méhészeknek az aktuális kérdésekről. Fél 11-től pedig dr. Kolics Balázs tart előadást Lítiummal az atka ellen? címmel.

Madarak és aprójószágok kiállítása

A hétvégén tartják Balatonmagyaródon, a művelődési házban a X. Galamb-, Díszmadár- és Aprójószág-kiállítást, amely szombaton 9 és 18, vasárnap pedig 9 és 15 óra között látogatható.

Retró farsangi kidobós

Szombaton 14 órától retró farsangi kidobóst rendeznek a zalaszentbalázsi tornateremben.

Búcsúznak a Mesélő üvegek

Ma zárul a hévízi Belvárosi Múzeum Mesélő üvegek című kiállítása, melynek alkalmából több programra is várják a közönséget. 10 órakor kurátori tárlatvezetés kezdődik, melyet két előadás követ. 13 órától Görbics Ferenc üvegszakértő a gépi üveggyártás történetéről, 15 órakor pedig Pattantyús Gergely üvegtervező, iparművész a kézi gyártású, paraszt- és népi üvegekről szól.

Moziklub indul a fürdővárosban

Új kezdeményezésként, szombaton 10 órától tartja első foglalkozását a hévízi Fontana Filmszínház moziklubja. A Tőrbe ejtve című filmet nézhetik meg az érdeklődők, amit beszélgetés, elemzés követ.

A hétvégén tartják Balatonmagyaródon, a művelődési házban a X. Galamb-, Díszmadár- és Aprójószág-kiállítást Fotó: ZH-Archívum

Minden, ami egy esküvőhöz hozzátartozik

Minden, ami egy tökéletes esküvőhöz kell! – e mottóval rendezi meg a keszthelyi Balaton Színház az Esküvő kiállítást. A 10 órától 18 óráig tartó rendezvényen kiállítók, esküvői kollekciók divatbemutatói, kóstolók várják az érdeklődőket.

Fotóművészeti kiállítás és díjátadó

Lendván, a Galéria és Múzeumban ma este hét órakor tartják a Pannonia Reflections 2019 Nemzetközi Fotóművészeti Pályázat ünnepélyes eredményhirdetését és a legjobb képekből összeállított tárlat megnyitóját. A kiállított képeket Igor Debevec, a Szlovén Fényképészeti Szövetség elnöke mutatja be.

Farsangi fúvóskoncert

Lovásziban, az Olajbányász Művelődési Házban szombaton 17 órától ad farsangi koncertet a letenyei városi fúvószenekar Friman Martin vezényletével.

Színjátszók bemutatója

Alsólakoson, a muravidéki település faluotthonában szombaton délután négy órakor tartja új színdarabjának premierjét a helyi amatőr színjátszó társulat.

Kitaposott utak

Dobronakon, a muravidéki település művelődési házában vasárnap este öt órakor mutatják be Gál Anasztázia Kitaposott utak a Muravidéken című ismeretterjesztő filmjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!