Szponzorált tartalom

2019.10.04. 14:29

Bemutatkozik a megbízható használt autók királya

Nem egyszerű dilemma, ha alacsonyabb ráfordítással akarunk megbízható autót vásárolni. Megoldás lehet a használt, de sokan tartanak egy használt autó vásárlásától. Van azonban itt is nyerő.

Az új autó értékének 15%-át elveszti abban a pillanatban, ahogy kigurul a szalonból. Arról nem is beszélve, hogy sokan nem is tudják, mennyi ideig állt az újként vásárolt gépjármű egy telephelyen, mielőtt a szalonba került. Ésszerű hát a használt autók irányában gondolkodni, de sokan tartanak a másodkézből származó autóktól.

A használt autók vásárlása esetén nincs 100%-os garancia, hogy mi van a motorháztető alatt, ezért nem mindegy, hogy mit, és nagyon nem mindegy, hogy honnan vásárolunk. Először nézzük, hogy milyen gépjárművet érdemes leginkább használtan venni.

A legmegbízhatóbb használt autó márkák

A JD Power megbízhatósági felmérését két márka vezeti: a KIA és a Volvo. A KIA-t még kevesen ismerik, ezért a használt Volvo lehet a népszerűbb választás. Ennek a 2017-ben készült felmérésnek a vizsgált autóit például 2014 és 2016 között helyezték forgalomba. A felmérés 8 kategóriában vizsgálta a gépjárműveket, köztük a kritikusan fontosakat és olyan kényelmi funkciókat is, mint a szórakoztató elektronika. Mivel a felmérés 12.000 autótulajdonos megkérdezése alapján zajlott, elég reprezentatívnak tekinthető az eredménye.

A megbízhatósági teszten a Volvo olyan márkákat előzött meg, mint a Jaguar, vagy a megdöbbentő módon sereghajtó BMW. Nem kérdéses hát, hogy a Volvo az egyik legmegbízhatóbb használt autó választás.

Honnan érdemes használt autót választani?

Oké, megvan, hogy Volvót szeretnénk, de honnan sikerül egy jó állapotban lévő Volvóhoz hozzájutni, hiszen sokszor a díler megbízhatóságán vérzik el egy első ránézésre jónak tűnő kocsivásárlás.

A legnagyobb választékot és egyben a legversenyképesebb árakat az olyan nemzetközi használt autó árverési oldalakon találjuk, mint például az ADESA. Az ilyen cégek egyik nagy előnye az egyszerű apróhirdetésekkel szemben, hogy részletesen dokumentált információt tesznek közzé az eladó autókról, amikre garanciát is vállalnak.

Mivel ezek az oldalak elsősorban nyugati gépjárművek árverésével foglalkoznak, mélyen a hazai árak alatt juthatunk akár nagyon jó állapotban lévő autókhoz is még azt is beleszámítva, hogy a hazaszállításnak költségei vannak. Ennek az az oka, hogy nyugaton – főleg a felső kategóriás autók esetében, mint például a Volvo – sokan inkább újra váltanak a garanciális idő letelte után és beszámíttatják a használt, de még tökéletes állapotban lévő előző járművet.

Ha a megbízhatóságot és stabilitást kedveled, nézz körül az online autó árverések oldalán és szemezgesd ki a legjobb állapotban lévő Volvókat – töredék áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában