Munka

2017.10.27. 11:20

Külföldön is lehet akár munkát vállalni,hazai segítséggel is!

Különösen manapság az idegen nyelvoktatás, és tanulás nagyon fontos. Gondoljunk bele, hogy ebben a rohanó világban minden kiszámíthatatlanná vált.

Nem csak a hétköznapi életünk, hanem a munkaerőpiac is. Hiába lesz valakiből jó dolgozó, sajnos kirúgásokra mindig is számítani kell életünk során. Ezeknek számos oka lehet, azonban ha erre kerülne sor, azonnal új munkahely után kell nézni. Különösképpen akkor, hogy ha már családunk is van, mert a mindennapi megélhetést valahogyan biztosítani kell a tagok számára.

A félretett vésztartalékok is egy idő után elfogyhatnak. Azonban ha munkát keresünk, az is elképzelhető hogy külföldre sodor bennünket az élet, egy jobb fizetés reményében.

Miért mennek külföldre olyan sokan manapság? Ennek számos oka lehet. Vannak, akik felsőoktatási intézményekben tanulnak, majd elkövetkezik az államvizsga napja, és a le diplomázás. Ezt követően kezdődik csak igazán a nagybetűs élet, amikor is ki kell lépni a munkaerőpiacra. Az emberek többsége általában talál munkát, azonban ott van a másik csoport is, aki nem. Ilyenkor már sok mindenen elgondolkodhat az ember, hogy jobb lenne-e esetleg külföldön szerencsét próbálni.

Akik egyedülállóak, azoknak könnyebb egy ilyen döntést meghozni, mint azoknak, akiknek családjuk van. Persze ezt jól át kell gondolni, és a családtagokkal is meg kell beszélni a külföldre menetelt, illetve át kell szervezni a mindennapokat. Ha mégis a külföldi munkavállalás mellett döntene, ilyenkor jól jöhet az idegen nyelv ismerete. Napjainkban a legtöbb munkához már elengedhetetlen a megfelelő nyelvismeret. A legismertebb nyelvek közé tartozik az angol, és a német, azonban az orosz nyelv is egyre népszerűbb.

Az interneten fellelhető tatabányai munkalehetőségek között, akár külföldi munkára is szert tehet. Akik a turizmusban helyezkednek el, azoknak elvárásként szerepel minimum két idegen nyelv ismerete. Nagy Britanniában Londont már szinte „második Magyarországnak” is szokták nevezni, mert annyian dolgoznak odakint. A külföldi célországok között népszerű még Ausztria is, ahol leginkább német nyelvtudásra van szükség.

Az országban a legnépszerűbb ágazatok közé tartozik a kereskedelem, és a vendéglátás is. Svájcot is sokan választják munkavégzésük helyszínéül, azok, akik külföldre mennek dolgozni, valamint Németországot is. Ebben a két országban szintén németül beszélnek. A kereskedelmen belül akár el lehet helyezkedni árufeltöltőként, vagy pénztáros pozícióban is. Nem elég egyszer hangsúlyozni azt, hogy társalgási szinten tudni kell beszélni valamilyen idegen nyelven, hiszen másképp nem tudja magát megértetni az ember.

A fizikai vagy a mérnöki munkákhoz is kellő tapasztalat szükségeltetik, valamint a munka az uraknak kedvez inkább. Az elvárások közé tartozik a pontosság, megbízhatóság, és gyorsaság. A megbízhatóság a legfontosabb különösen pénztári pozíciónál, hiszen az alkalmazottra van bízva a kassza, és a készpénzforgalom teljesítése után, el kell számolnia a rábízott összeggel.

A turizmust is sokan választják munkájuknak. A legnépszerűbb állások közé tartozik a recepciós, valamint a takarítói (szobaasszonyi) állás. A recepciós állást akár hölgyek, és urak is betölthetik, azonban a szobaasszonyi munkákra legtöbbször hölgyek jelentkezését várják a vállalatok. Egy recepciós feladata közé tartozik a vendég érkeztetése, információkkal történő ellátása, esetleges szükségleteinek kielégítése, utaztatása, valamint az ezekkel járó adminisztráció elvégzése.

A recepciós munkához is kellő tapasztalat, és nyelvtudás szükséges, továbbá a jelentkező legyen vendégorientált, nyitott, és rendelkezzen jó kommunikációs készséggel is. Ha szeretne értesülni a legújabb munkaajánlatokról, kövesse a www.facebook.com/TatabanyaAllas oldalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában