Hirdetés

2022.11.15. 07:59

Példaértékű a plazmaadók önzetlen segítsége a Viva Plazmában

A Plazma Center falai között mindennapos tevékenység a segítségnyújtás. A családias hangulatú tematikus napjaik azonban még ennél is többről szólnak: támogatásról, önzetlenségről és figyelemfelhívásról.

Móricz-Horváth Ágnes, a Viva Plazma centerkoordinátora és Dr. Császár Gabriella a Zalaegerszegi Egészségügyi Főiskolai Képzésért Alapítvány vezetője.

Forrás: Viva Plazma

Aki csatlakozik a plazmaadók táborához, jól tudja, hogy nemcsak beteg embertársai életének megmentéséhez járul hozzá, hanem a saját egészségi állapotát is rendszeres ellenőrzés alatt tartja; amit ráadásul a Viva Plazma azonnali készpénzfizetéssel honorál.

Sebrek Dániel a plazmaadásért kapott összeget is jótékony célra fordítja...

Sebrek Dániel május óta rendszeres plazmaadó a zalaegerszegi Viva Plazmában. A plazmaadásért kapott összeget pedig minden alkalommal egy gyermekvédelemmel foglalkozó szervezetnek ajánlja fel.

A plazmaadáson kapott összeg nem csak életmentés, hanem kiváló jövedelem kiegészítés is: havonta körülbelül 50-60 ezer forintot is kaphat az a személy, aki hetente részt vesz a plazmaadáson. Egy évben 45 alkalommal lehet plazmát adni, ami nem jelent veszélyt a szervezet számára, hiszen a vérplazma néhány napon belül újratermelődik. Ezért is tudunk akár hetente segítséget nyújtani.

- Egy kedves ismerősöm hívta fel a figyelmem a plazmaadás lehetőségére és fontosságára. A modern és higiénikus környezetben mindig jó hangulatban telik a plazmaadás,abszolút nem fájdalmas, a kiváló szakemberek pedig bizalmat és biztonságot jelentenek nekem. Számomra a rendszeres orvosi vizsgálat nagyon fontos, így a plazmaadással az elsődleges célom a saját egészségem folyamatos kontrollálása. Az ezért járó fizetséget pedig jótékony célra fordítom – mondta Sebrek Dániel.

Sebrek Dániel gyermekvédelemmel foglalkozó szervezeteknek ajánlja fel a plazmaadásért kapott összeget. 

A Viva Plazmában a plazmaadók rendszeresen orvosi és laboratóriumi vizsgálatokon vesznek részt térítésmentesen. Sőt; a plazmaadások alkalmával nemcsak folyamatos orvosi felügyelet áll rendelkezésre, hanem étkezési tanácsadással, a plazmaadást követően pedig finom enni- és innivalóval is várják az érkezőket.

- A feltalálók világnapja alkalmából tartottunk novemberben tematikus napot, melynek keretein belül a Zalaegerszegi Egészségügyi Főiskolai Képzésért Alapítványnak adományoztunk százezer forintot – mondta Móricz-Horváth Ágnes, a Viva Plazma centerkoordinátora.

Mert a plazmacentrum munkatársai fontosnak tartják, hogy ahol tudnak, ott segítsenek; így a jótékonykodásból is kiveszik a részüket, szinte mindig támogatnak helyi szervezeteket. 

- Az alapítvánnyal már működtünk együtt korábban is, és nagyon fontosnak tartjuk, hogy a főiskolások is megismerjék a plazmaadás fontosságát – mondta Ágnes.

Magyarországon is egyre több ember él olyan betegségekkel, amelyek gyógyításához plazma alapú gyógyszerek szükségesek. Egy hemofíliás beteg egyheti gyógyszeradagjához 25 plazmaadóra van szükség. Mivel ezek alapanyagát mesterséges úton nem lehet előállítani, ezért van hatalmas szükség minél több segítő szándékú emberre.

A plazmaadás modern környezetben, barátságos légkörben zajlik.

A támogatási összeg mint mindig, most is kitűnő helyre került

- Az ergoterapeuta szakirány eszköztárát szeretnénk bővíteni. Két éve nyitottuk, még a kezdeti fázisnál tartunk, a szakmai tantárgyak most vannak kialakulóban. Nagyon örülünk a felajánlásnak, az összegből a fogyatékossággal élő emberek speciális segédeszköz ellátását, ill. egyszerűbb konyhai, fürdőszobai eszközök beszerzését tervezzük beszerezni, melyek a károsult emberek életvitelét könnyíti meg – mondta Dr. Császár Gabriella a Zalaegerszegi Egészségügyi Főiskolai Képzésért Alapítvány vezetője.

Ki lehet plazmaadó? Plazmát minden egészséges, 18-60 év közötti személy adhat, akinek testsúlya 50-130 kg között van és megfelel az alkalmassági vizsgálaton.

A zalaegerszegi Viva Plazma Center továbbra is várja az önzetlen segítőket, akik többféle módon – telefonon, email-ben, személyesen, applikáción keresztül vagy a honlapon - kaphatnak tájékoztatást, illetve foglalhatnak időpontot a https://zalaplazma.hu/ weboldalon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!