Pókaszepetk

2014.05.22. 15:10

A Bonita produkciójával elnyerte az országos bajnok címet is

Pókaszepetk - Az ember tragédiája is eltáncolható, ahogy azt a Bonita nemrég bemutatta a Falanszter című számmal.

Arany Gábor

A tánccsoport legutóbb a hét végén Zuglóban aratott sikert. A 21. alkalommal megrendezett táncfesztiválon a Bonita négy számmal indult. Gyermek kategóriában 1. helyezett: A medúzák (Dézsi Laura, Szitkovics Barbara), valamint 1. lett a Monti csárdás, 2. helyre került a Maják a törzs. Felnőtt kategóriában 2. helyet ért el a Falanszter. Ráadásként a Bonita megkapta a legszínvonalasabb produkcióért járó Országos Bajnok címet is.

Bonitás pillanatkép a harmadik berhidai Peral Dance országos amatőr táncversenyről (Fotó: Gömbös Zoltán)

A kezdetet jelentő Aphrodite tánccsoport tíz éve jött létre, Kovács Melinda vezetésével. Ezeken az alapokon alakult meg hét éve a Bonita, ami 2011-től már két csoportban működik. A nagyok, hatan 16-18 éves lányok , illetve a kicsik, 13 lány és fiú, akik a 10-14 éves korosztályt képviselik. Fő jellemzőjük, hogy a pókaszepetki iskola tanulói, vagy voltak és mindig hét végén próbálnak. Vezetőjük, a koreográfiákat is megálmodó Kovács Melinda ugyanis évek óta Budapesten él, dolgozik, csak így jut idejük a gyakorlásra.

- Elsődlegesen modern-tánc, a show-tánc és a táncszínház kategóriákban lépünk fel - árulta el.

S milyen eredménnyel? Feléhez se értünk az évnek, de sorjáznak a sikerek. A várpalotai Crystal országos versenyen három első és három második helyezést értek el. Az andráshidai Press Dance-en hat dobogós helyet söpörtek be. Lentiben az öt első és egy második helyük mellé kiérdemelték a Lenti bajnoka kupát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!