Otthon

2014.07.14. 14:55

Sötétítő, árnyékoló: a függöny otthonunk dísze is

Zalaegerszeg - A tökéletes sötétítő kiválasztása korántsem olyan egyszerű feladat, hiszen nemcsak árnyékol, de otthonunk dekorációs elemeként is funkcionál.

Dezse Anna

Manapság igen népszerűek a már előre megvarrt függönyök is, sokan azonban mégis inkább a méteráru megvásárlása mellett döntenek. Anyagok és minták tekintetében igen széles a választék, nincs egyszerű dolgunk, ha a sötétítő függönyünk kiválasztását tervezzük.

Fontos, hogy a kiválasztott függöny színben, formában összhangban legyen otthonunk stílusával, berendezési tárgyainkkal (Fotó: illusztráció)

- Talán az egyik legfontosabb szempont az anyagválasztás, az anyagvastagság kérdése, hiszen az sem mindegy, hogy csupán árnyékolni szeretnénk, beengedve némi fényt az otthonunkba, vagy egészen kizárni a napsugarakat. A teljes árnyékolásra legjobb, az úgynevezett blackout típusú anyag, amely fő funkciója, hogy teljesen fényszűrő, illetve télen bent tartja a hőt, nyáron pedig hűvös helyiséget biztosít. Egyébként a vásárlók ízlése és a lakás stílusa az, ami igazán meghatározó a választásban. mindenki igyekszik a saját egyéniségét belevinni a családi fészek berendezésekor. Az a tapasztalatom, hogy az üzletbe betérők bátran keverik a különböző mintákat, például idén a rózsa mintát a csíkossal, a vállalkozóbb kedvűek pedig szívesen döntenek az élénk színek mellett, mint például a türkizkék, a banánzöld vagy éppen a pink - meséli Gerencsér Eszter, az egyik lakásdekorációs bolt vezetője.

Egyet azonban ne felejtsünk el, fontos az összhang, a lakástextilek pedig éppúgy otthonunk díszei, mint egy festmény a falon, vagy a virággal teli váza az asztalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!