Otthon

2009.09.15. 02:26

Csöpög a csap...

Nagykanizsa - Bizonyára mindannyiunk baja meggyűlt már az otthoni csöpögő csapokkal. Hívjunk szakembert a megjavításukhoz, avagy próbálkozzunk mi az akcióval ?

zaol.hu

Bárhogy is döntünk, a lényeg, hogy mihamarabb megoldást találjunk a problémára: nem is gondolnánk, mennyi víz veszik el így a semmibe...

- A hiba kialakulásában az alattomos vízkő a ludas - így Kis László nagykanizsai vízvezeték-szerelő. - Zalában, azon belül is Dél-Zalában kemény a víz, kalcium- és magnézium ionokban gazdag, melyek vízkő formájában lerakódnak a vezetékrendszer egészében. A tömítések aztán a megkeményedett lerakódás felületi egyenetlenségei miatt nem zárnak tökéletesen.

Ezenkívül tömítetlenséget okozhat a szelepgumi elmerevedése, rugalmatlanná válása is. Szerinte tanácsként megfogalmazható, hogy otthonunk csapjait negyedévente vizsgáltassuk meg szakemberrel, s ha szükséges, újíttassuk fel azokat, vagy ha van hozzá affinitásunk, újítsuk fel mi magunk. Ez abból áll, hogy a zárószerelvényeket, az úgynevezett szelepközepeket szétszedjük, drótkefével, esetleg vízkőoldóval megtisztítjuk a lerakódásoktól, s szilikonos zsírral bevonjuk őket, ezzel együtt a tömítéseket is újakra cseréljük. Az igazán hatékony megoldást azonban víztisztító és szűrő berendezések alkalmazása jelenti, melyek között már találni egészen elérhető árú típusokat is.

Olvassa el Szép otthon rovatunk további érdekes cikkeit is, katt ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!