Diplomácia

2024.04.03. 13:46

Orbán Viktor Bukarestben tárgyalt

A miniszterelnök szerda délután Bukarestben megbeszélést folytatott Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével, majd a román miniszterelnökkel, végül uniós tagállami kormányfőkkel és az Európai Tanács elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

A miniszterelnök bukaresti látogatása során találkozott Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével is

Forrás: Orbán Vikor Facebook-oldala

A kormányfő Románia miniszterelnökével, Marcel Ciolacuval munkamegbeszélést folytatott Sorin Grindeanu román közlekedési miniszter valamint Bóka János, az európai uniós ügyek minisztere társaságában.

Orbán Viktor szerda este az EU Stratégiai Menetrend 2024-2029 bukaresti előkészítő megbeszéléséhez csatlakozik Horvátország, Belgium, Szlovénia miniszterelnökével, Románia elnökével valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével közösen.

A Stratégiai Menetrend az uniós intézményi ciklus végén elfogadandó dokumentum, ami a következő intézményi ciklusra irányadó stratégiai kihívásokat vázolja fel, és útmutatást ad az EU intézményeinek. A Menetrendet az állam- és kormányfők fogadják el, a döntés előtt pedig több alkalommal, több európai városban kisebb csoportokban tanácskoznak a dokumentumról.

A miniszterelnök a nap folyamán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnökével is megbeszélést folytatott:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában