Elfogadta a felkérést

2024.03.14. 17:28

Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltje (videó)

A Fidesz budapesti választmánya mai ülésén egyhangú döntéssel a kormányszóvivőt javasolja a Fidesz főpolgármester-jelöltjének. Ezzel eldőlt, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a botrányok sorát maga előtt görgető baloldali Karácsony Gergely kihívója Budapesten.

MW

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltje

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke szerint az elmúlt 4 és fél évben Karácsony és Gyurcsány emberei csődbe vitték a fővárost, ezért Budapesten változás kell – írta közösségi oldalán a Fidesz fővárosi szervezete. Szerintük Szentkirályi Alexandra vezetésével Budapest új lendületet kaphat és ismét fejlődésnek indulhat.

Szentkirályi Alexandra elvállalta a felkérést

A Fidesz Budapest a mai napon felkért, hogy főpolgármester-jelöltként megmutassuk: Budapest többet érdemel!

– írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra, aki hozzátette, hogy „a megtisztelő felkérést” elfogadja.

Hamarosan találkozunk!

– zárta sorait a Fidesz főpolgármester-jelöltje. Nem ismeretlen terület Szentkirályi Alexandra számára a főváros önkormányzata, ugyanis a Tarlós István vezetésű Budapesten 2019-ig a humán ügyekért felelős főpolgármester-helyettese volt, így a kulturális, oktatási, szociál- és ifjúságpolitikai, sport-, környezetvédelmi, turisztikai és arculati feladatokat felügyelte.

Az újdonsült polgármester-jelöltet egy közös képpel üdvözölte Menczer Tamás külügyi államtitkár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában