Befolyásolás

2024.03.09. 13:43

Kocsis Máté érdemi tárgyalást sürget a dollárbaloldal ügyében

A Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, nyílt levében üzent Deutsch Tamásnak.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, nyílt levében üzent Deutsch Tamásnak: 

Bár nem példátlan eset, hogy magyar baloldali politikus a hazája érdekei ellen lobbizik külföldön, de a Momentum politikusának kérkedése valóban felháborító. Ma már teljes nyíltsággal, büszkén vállalják, mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapjon uniós forrásokat és jogi eljárásokkal vegzálják.

A momentumos Hajnal Miklós nyilatkozatáról Kocsis Máté elmondta, az egy politikai akció, a többi külföldi momentumos tevékenysége pedig hazánk szuverenitása elleni támadás. – Épp ezért kapták korábban is a dollárokat más államok spekulánsaitól – tette hozzá.

Ennek megfelelően indokolt, hogy az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottsága rendkívüli ülés keretében mielőbb tűzze napirendre az ügyet, és kezdje meg érdemi tárgyalását.

– zárta sorait a politikus.

Ahogy beszámoltunk róla, Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakcióvezetője emlékeztetett, hogy Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését.

A Fidesz politikusa szerint világossá vált: nyilvánvaló hazugság és valótlanság, hogy Magyarországon bármiféle jogállamisági probléma lenne, amire hivatkozva felfüggesztették az országnak járó uniós források kifizetését. Mint mondta, az érintettek beismerték, hogy „nincsenek jogi kérdések, csupán jogi köntösbe öltöztetett politikai támadások vannak”, és ezek anyagát a dollárbaloldal képviselői szállították.

A Fidesz EP-listavezetője ezért levélben fordult Kocsis Mátéhoz, melyben indítványozta az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában