Uniós pénzek

2024.03.07. 22:53

Deutsch Tamás: ki kell vizsgálni a dollárbaloldal manővereit

Az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának ki kell vizsgálnia, hogy "milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről" a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési pénzek folyósításának megakadályozására - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának vezetője csütörtökön.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszél a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatón Dunakeszin 2023. november 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Az MTI-hez eljuttatott közleményében Deutsch Tamás arról tájékoztatott, hogy levélben fordult Kocsis Mátéhoz, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvezetőjéhez, és ebben az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozta.

 Célja, hogy a testület vizsgálja meg, milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a "dollárbaloldal" részéről annak megakadályozására, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, és ezzel kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik. 

A közlemény szerint a levél előzménye, hogy Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselője a napokban televíziós nyilatkozatban beismerte: pártja uniós parlamenti képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák az uniós pénzek Magyarországra érkezését. Beismerte, hogy a két momentumos képviselőnek komoly szerepe volt abban, hogy Brüsszel jogállamisági és kötelezettségszegési eljárást indítson Magyarországgal szemben, melynek következtében a magyarok évekig nem juthattak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - közölte Deutsch Tamás. 

Levelében a fideszes EP-képviselő hangsúlyozta: 

a beismerés nem kevesebbet jelent, mint hogy a Momentum Mozgalom EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak 

"Meggyőződésünk szerint, egy választott képviselőnek minden körülmények között hazája és annak polgárai érdekében kell cselekednie, és ezt az erkölcsi parancsot semmilyen ideológiai meggyőződés vagy politikai számítás nem írhatja felül" - fogalmazott. 

"A közelgő európai parlamenti választásokra való tekintettel is, a magyar embereknek joguk van tudni, hogy milyen politikai manőverek történtek a dollárbaloldal részéről azért, hogy szándékosan hátrányt okozzanak a magyar polgároknak" - írta Kocsis Máténak Deutsch Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában