vállalhatatlan

2020.04.30. 18:59

Saját elemzője szerint is szennylappá züllesztette Pikó a Józsefváros újságot

Független, objektív lap helyett vállalhatatlan Pikó-propaganda, egyszerű szennylap lett a Józsefváros újság – ezt támasztja alá a balliberális kötődésű Mérték Médiaelemző Műhely elemzése, amelyből világosan látszik, hogy a propagandalap még számukra is kínos.

A főszerkesztő hosszú hallgatás után kénytelen volt bocsánatot kérni azért is, mert korábban – példátlan módon – a Ferencz Orsolya képviselővel készített interjút saját szájuk íze szerint átírták, kommentárokkal láttak el – írta meg a ferencjozsef.blog.hu.

Pikó András megválasztásakor független, objektív önkormányzati lapot ígért.

A magát a TASZ, a Helsinki Bizottság és más szélsőbaloldali szervezetek partnereként feltüntető Mérték Médiaelemző Műhely elemzése világosan rámutat, hogy

Pikó propagandája még a baloldal számára is vállalhatatlan.

Bár jócskán tompítva fogalmazták meg, hogy a lap kiugróan aránytalan és elfogult, egyértelműen látszik, hogy ez már nekik is sok. Igaz, az MSZMP agitációs és propagandaosztálya bizonyára elégedett lenne, ha még létezne.

A jelenlegi városvezetésről ódákat zengenek, a korábbit ócsárolják a „független” újságírók

A választást követő tíz lapszámot górcső alá véve az elemzésben megállapították, hogy a polgármester és csapata kiemelten nagy teret kapott a lapban.

Az újságírói elfogultságot mutatja, hogy a jelenlegi városvezetést leginkább pozitív, míg az előzőt negatív kontextusban jeleníti meg.

Ugyanez igaz a kerületen túlmutató kérdésekre is.

Karácsony Gergelyről ódákat zengtek, míg Orbán Viktort és a kormányt rendre ócsárolták.

De mit is várhattunk a Népszavától, Klubrádiótól, Magyar Narancstól és 24.hu-tól igazolt „független” szerkesztőségtől, amelynek nézőpontját jól tükrözik a hivatkozott források is: a 444.hu, az átlátszó.hu, a HVG, az index.hu mellett mindössze 1 esetben hivatkoztak a közmédiára.

A túltolt propaganda miatt kénytelen volt bocsánatot kérni a főszerkesztő

Az elemzés szerint:

„arra is volt példa, hogy egy fideszes képviselővel készült interjút a szerkesztő a polgármester szempontjaival kommentált”.

Emiatt a helyi Fidesz bojkottálta a lapot, hiszen nem látták értelmét megszólalni egy olyan újságban, amely az interjúkat – példátlan módon – átírja a saját szája íze szerint – álla bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában