Olvasó

2012.04.25. 05:25

Konstruktív tanácskozás (kommentár)

Az Európai Bizottság szóvivője rövid közleményt adott ki José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnapi találkozójáról. Az informális találkozó eszerint konstruktív légkörben zajlott.

Varga Ibolya

A beszélgetés fő témája a folyamatban lévő, a bizottság által Magyarország ellen indított kötelezettségszegési eljárással kapcsolatos pontok megvitatása volt, amelynek célja az, hogy a magyar jog az európai jogelveknek megfelelő legyen. A Magyarországnak nyújtandó pénzügyi segítség ügye szintén terítékre került. Az első vélemények szerint ezúttal miniszterelnökünk nem a harcos tárgyalási modorát használta, hanem sokkal együttműködőbben szólt a szokásosnál. Szóba kerültek mindazok a témák, amelyek miatt késleltették az országunknak nyújtandó készenléti hitellel kapcsolatos tárgyalásokat. A magyar kormánynak nem érdeke az, hogy szembeszálljon az európai gyakorlattal, és csak azért is megmutassa, hogy máshogy is lehet eredményeket elérni, mint a nálunk szerencsésebb országokban. Laikusként nem tudjuk pontosan megítélni, hogy mekkora a baj, de sokak szerint közel vagyunk az államcsődhöz. Kis reménysugár, hogy a tárgyalás után már erősödött a forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!