Olvasó

2012.04.04. 05:06

A metodista lelkész nem lesz államfő (kommentár)

A Demokratikus Koalíció (DK) Iványi Gábort javasolja köztársasági elnöknek. Nos, innentől kezdve Iványi a második biztos ember, akiből nem lesz köztársasági elnök. Az első Gyurcsány Ferenc, aki a DK-t vezeti.

Tribolt Lajos

Azt az új pártszerveződésben nyilván egy percig sem hitték, hogy az általuk megnevezett név befutó lehet. A dolog nem is erről szól. Egyrészt egy kommunikációs fogás, hiszen erről majd írnak, beszélnek. Ám alighanem van egy másik vonulata is az ügynek. Iványi egy elismert közéleti személyiség. Lelkész hivatása mellett a szegényekért, a hajléktalanokért folytatott társadalmi segítség meghatározó alakja. Olyan ember, akit méltán tarthatunk elismert, példaértékű munkásságúnak. Lelkész már más országban is tölt be közjogi funkciót, ezzel sincs baj. Valószínűleg a DK kommunikációs szakemberei azért nevezték meg őt, hogy mutassák – legalább ilyen kvalitású jelöltet kell kiállítania Orbán Viktornak is. Vagyis valószínűleg a pártkatonák jelölését kívánják megakadályozni, de legalábbis a későbbiekben támadhatóvá tenni. Tehát biztos, hogy Iványi nem lesz köztársasági elnök most áprilisban. Akkor sem, ha két Orbán-gyermeket ő keresztelt meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!