Olvasó

2011.12.08. 06:24

Valakik, valamikor nem bírtak magukkal (kommentár)

A 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés okait vizsgáló parlamenti albizottság szerint külön kell választani a Medgyessy- és a Bajnai-kormány, illetve a Gyurcsány-kormányok felelősségének kérdését, ugyanis amíg az előbbiek esetleges gazdaságpolitikai hibái nem alapoznak meg büntetőjogi felelősséget, az utóbbiak tevékenysége miatt ez felvethető.

Németh F. Bernadett

A testület ezért azt javasolja majd, hogy megállapításaikat a költségvetési bizottság az albizottsága által készített jelentéssel együtt küldje meg az ügyészségnek. Az MSZP a hírre visszautasított minden alaptalan vádaskodást és úgy fogalmazott, „Orbán Viktor és emberei nem bírnak magukkal, nem tettek le arról a szándékukról, hogy politikai ellenfelüket, az MSZP-t minden eszközzel kiiktassák a hazai közéletből”. Nem tudom, mire jut majd az ügyészség a hozzá eljuttatott anyaggal, de az biztos, hogy az államadósság nem egyik hónapról a másikra nőtt orbitálisra. Ma már az is világosan látszik, hogy az elmúlt években hibás gazdaságpolitikát követett az ország. Annyira elhibázottat, hogy azt már igen nehéz lesz helyrehozni. Valakik valamikor rosszul, hanyagul döntöttek. Ha úgy tetszik: „nem bírtak magukkal”. Jogos a kérdés, kinek a felelőssége mindez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!