Olvasó

2011.12.16. 06:18

Vadkacsázó újratervezés (kommentár)

Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter eddig is kapott már hideget-meleget, de ami tegnap zúdult rá a médiában, az minden eddigit felülmúlt. No, persze ő se hagyta magát, kezdjük mindjárt azzal, ahogy éppen ő reagált arra a hírre, miszerint döntés született, hogy önálló Pénzügyminisztériumot hoznak létre, és azt Varga Mihály vezeti.

Zsigó Ferenc

„Ez hírlapi kacsa! Nem is kacsa! Vadkacsa!” – kommentálta a lapinformációt a nemzetgazdasági miniszter. Elképzelhető, hogy a média oldaláról történt froclizás időzített volt. (A pár napja történt emlékezetes tévés arckitakarás óta a médiában minden elképzelhető – sajnos!) Az időzítés azért sejthető, mert jegybanktörvényről, növekedési tervről és pótlólagos kiigazítási intézkedésekről beszélt tegnap a miniszter. Szóba kerültek a magánnyugdíjpénztárak is, amikről Matolcsy egyebek mellett megjegyezte: „...átgondoljuk, milyen játékszabályok vonatkozzanak a bentmaradókra...” Nos, a hideg-meleg ezután következett ellenzéki oldalról, de ettől még nem lesz kormányátalakítás. Most nem. De sokat nem kell rá várni, az szinte bizonyos. A miniszterelnök asztalán már minden bizonnyal megszólalt a GPS: újratervezéééés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!