Olvasó

2011.12.30. 17:00

Drága volt az ingyen mérése (jegyzet)

Több százmillió forintot takarítanak meg a szolgáltatók, mert január 1-jétől megszűnik a szociálpolitikai alapon díjmentesen utazóknak adott regisztrációs jegy a helyközi közlekedésben. Ennyi a hír és ebben ott a torz magyar valóság. Horn Gyulának köszönhetően évek óta milliárdokkal támogatja az állam azok utazását is, akik egyébként nem szorulnak erre rá.

Arany Gábor

Ráadásul sokáig azt sem lehetett tudni, mennyi az annyi, hányan veszik ezt igénybe. Nem akarok gyanúsítani senkit, de a közlekedési cégek valószínűleg a nagyobb állami támogatásért vastagabban fogó ceruzával jelentettek. Tavaly a tisztánlátás érdekében vezették be a regisztrációs jegyet, de mivel ezért nem kellett fizetni, semmi nem akadályozta meg, hogy több regisztrációs jegyet adjanak ki, mint ahányan utaztak. Ez több támogatást hozott a szolgáltatónak és némileg kompenzálta a regisztrációs jegy költségeit is. Persze lehet, hogy nem így volt, de ennek a gyanúja sem merült volna fel, ha pénzt kérnek érte, mondjuk 100-200 forintot. Ez nem nagy összeg, ám ahhoz már elég, hogy nehéz legyen trükközni. De úgy tűnik, ez felénk sosem volt szempont, vagy nagyon is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!