Olvasó

2011.10.25. 05:19

Késleltetett belépő (kommentár)

Épp´ hogy csak kimondta megalakulását az MSZP-ből kivált új ellenzéki frakció, máris falba ütközött: nem sikerült a frappáns belépő, a tízek nem a miniszterelnök napirend előtti felszólalását megsemmisítő kritikával kerültek az esti hírekbe, hanem azzal, hogy egyelőre nem működhetnek képviselőcsoportként.

Szente Ottó

Nagyon úgy néz ki, hogy ez ma sem lesz másként, legalábbis Kövér László házelnök azt üzente Latin-Amerikából, hogy majd akkor foglalkozik a kérdéssel, ha a hét végén hazajön. Vagyis a helyettese, Lezsák Sándor nem kompetens egy ilyen súlyú kérdésben. Gazemberség – használt erős kifejezést Molnár Csaba, a majdani frakcióvezető, pedig nagy meglepetés nem érhette, hiszen már az alakuló ülésen is rebesgették, hogy számítanak a kétharmados többség úgymond packázására. Ami mellesleg alighanem inkább hajtja az ő malmukra a vizet, semmint a kormányzó többségére, az ellenzéket csak erősíti, ha a hatalom erővel akarja korlátozni. Különben is, meddig odázható el az intézkedés? Valószínűleg tudomásul kell venni, hogy a pártstruktúra már korábban elkezdődött átalakulása új lendületet vett, vesz. Egyik nap mozgalom, a másik nap új párt alakul – tegnapi hír a 4K! mozgalom párttá alakulási szándéka is. Az persze, hogy mindez hova fut ki, a jövő zenéje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!