Olvasó

2010.12.28. 07:14

Ünnep utáni akció (kommentár)

Tizenkét Pécs környéki településen megkezdte a vízszolgáltatás korlátozását a baranyai megyeszékhely vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház Zrt., mert francia érdekeltségű elődje, a Pécsi Vízmű Zrt. (PV) nem fizeti ki neki százmilliós nagyságrendű tartozását.

Burkon László

Az az érzése ilyenkor az embernek, hogy mindez megtörténhetett volna öt nappal korábban vagy mondjuk öt nap múlva is, hiszen a két cég közötti elszámolási vita hónapok óta tart, s vélhetően még jó ideig elhúzódik. De nem, sem előbb, sem később, pont most, néhány órával az ünnepek után kell cselekedni, s mutatni egyszersmind azt is, hogy lámlám, első az emberek (ünnepi) biztonságérzete, s csak utána következhet a hétköznapi akció. S hogy mennyire jól kiszámított időzítésről van szó, az a következő mondatból tűnik ki: „Mivel a korlátozás ideje alatt nem tudja biztosítani a szükséges szolgáltatást a PV, így automatikusan megszűnik a cég szerződése a településekkel. Azok pedig így egy új, megbízható szolgáltatóval köthetnek megállapodást.” Mondjuk az év utolsó három és fél munkanapja erre éppen elegendő lesz. Így tiszta lappal kezdhetik az új évet az érintett települések. A szolgáltatók meg úgyis perre mennek, aminek nem tudni, mikor lesz vége. A lényeg, hogy az emberek érezzék az irántuk megmutatkozó empátiát. És a kiszámíthatóságot. Meg a megbízhatóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!