Olvasó

2010.11.09. 05:46

Elévüléssel számolva (kommentár)

Újabb érdekes momentummal bővült az úgymond erkölcstelenül – ízléstelenül vagy pofátlanul – nagy mértékű végkielégítések megadóztatásának ügye.

Győrffy Árpád

A Fidesz- frakciót vezető Lázár János az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács tegnapi ülésén ismertette legújabb álláspontját, amely szerint nemcsak az idei pénzekről van szó, hanem öt évre visszamenőleg sújtanák a 98 százalékos különadóval a közpénzből fizetett, kettő-, illetve 3,5 millió forintnál magasabb végkielégítéseket. A frakcióvezető utalt arra is, hogy más pártok is kezdeményezték korábban a visszamenőleges hatályt. Ilyen volt például az MSZP, amely azt javasolta, hogy menjenek vissza az előző Orbán-kormány búcsújáig. Úgy tűnik, ezzel csak ahhoz adtak ötletet, hogy ne csak a második, hanem az első Gyurcsány-kormány miniszterei, kinevezettjei is adózhassanak. A távirati iroda tudósítása szerint a frakcióvezető a visszamenőleges hatályt azzal támasztotta alá, hogy adóügyekben öt év az elévülési idő, és ha a különadót adónak tekintik, akkor ötéves elévüléssel érdemes számolni. Így ha ezt megszavazzák – és miért ne tennék –, hazánk lehet az első olyan alkotmányos demokrácia, ahol egy jövőben megalkotandó törvénynek visszamenőleg is lesz elévülése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!