Olvasó

2010.05.25. 16:56

Murakanyar Sárkányai: élmények a Csónakázó-tónál (fotóval)

A Muraszemenyei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda egy tanulócsoportja, a Murakanyar Sárkányai ellátogattak a nagykanizsai Csónakázó-tóra, sőt, a diákok kipróbálták a csónakázást is. Élménybeszámoló következik.

Az Olvasó

A Muraszemenyei Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda tanulói vagyunk, és nagy öröm ért minket, mikor igazgatónőnk bejelentette, hogy el szeretne vinni minket sárkányhajózni Nagykanizsára, a Csónakázó-tóra. Még egyikünk sem próbálhatta ki ezt a hajózási lehetőséget, ezért kicsit félve, de izgatottan vártuk a verseny napját.

Elérkezett a „nagy” nap, május 14-e, péntek. Délelőtt háromnegyed 12-kor indult el a buszunk Nagykanizsa felé. Az odafele út nagyon vidáman telt, de ahogy beértünk a városba, szívünk hevesebben vert. Vajon milyen lesz a verseny? - tanakodtunk. A buszból kiszállva gyönyörködtünk a tájban, megismerkedtünk a Csónakázó-tóval és környékével. Már készítették a hajókat az indulásra.


Kisorsolták a csoportbeosztást. Mi, a Murakanyar Sárkányai, a 2. csoportba indultunk, ezért az 1. csoport versenyét végignézhettük és megfigyelhettük a technikájukat. Kb. fél óra múlva mi is vízre szálltunk. Természetesen megkaptuk a mentőmellényeket és az evezőket, s be is mutatták hogyan kell használni. Megszólalt  a rajtot jelző dob. Végre elindultunk, az elején még vezettünk is, de a végére kicsit elfáradtunk, így nem mi értünk be elsőként a célba. Sajnos gyakorolni nem volt lehetőségünk, a többiekkel szemben, mert mi voltunk az egyetlen vidéki csapat.

Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen és a verseny után is, igaz döntőt már nem játszhattunk, de tapasztalatot szereztünk és talán jövőre jobb eredménnyel távozhatunk .



Beküldte: Somogyi Bianka és Csesztregi Dalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!