Olvasó

2010.02.23. 14:26

Jaj a legyőzötteknek! (olvasói levél)

Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. Ez alkalomból juttatta el lapunknak történeti visszatekintését Simon Dezső, a Magyarok Világszövetségének zalai elnöke.

Az Olvasó



MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE ZALA MEGYEI SZERVEZETE     
“Jaj a legyőzötteknek!”
(Vae Victis!) (Brennus, gall vezér)

EMLÉKEZÜNK

Pascal, a XVII. század nagy francia matematikusa, filozófusa vallotta:
- Az igazságnak legyen hatalma, ne a hatalomnak igazsága! - Ismert, a történelem során, a diktatórikus rendszerek alatt, az emberiség - az igazságtalanságok miatt - szenvedett; a hatalom diktálta az ő igazságát.
Párizsban Stéphane Courtois és társai összegyűjtötték a kommunizmus bűneit. A KOMMUNIZMUS FEKETE KÖNYVE címmel, 855 oldalon megjelentették. Alcíme: Bűntény, terror, megtorlás
Marx, Engels, Lenin, Sztálin, Hruscsov, Brezsnyev, Mao Ce Tung, Pol Pot, Kim Ir Szen, Ho Si Minh, Babrak Karmal, Zsivkov, Gheorgiu-Dej, Ceausescu, Enver Hodzsa, Gomulka, Jaruzelski, Gottwald, Husak, Ulbricht, Honecker, Rákosi, Kádár, Fidel Castro és a többiek által a téves közös tulajdon és államkapitalista gazdaságpolitika, a téves ateista, dialektikus materialista és marxista—leninista ideológia/kultúra terrorral történt megvalósítsa a Szovjetunióban 20, Kínában 65, Észak—Koreában 3, Afganisztánban 2, Vietnamban 1,5, Kambodzsában 3, Afrikában 2, Kelet-Európában 2, Kubában 0,6 millió ártatlan ember halálát és további több százmillió szenvedését okozta.
Sajnálatos, hogy Kubában, Vietnamban, Kínában, Észak-Koreában a polgárok ezrei, tízezrei, százezrei a politikai meggyőződésükért, a szabadságért börtönökben szenvednek, meghalnak, vagy kivégzik őket.
Ismert, a XX. században, a diktatórikus rendszerek alatt Magyarországon is az igazságtalanságok több százezer ártatlan ember halálát, több millió szenvedését, az anyaországtól történő elszakítását, a világba való szétszóródását okozta.

Az orosz titkosszolgálat által kiképzett, Fekete Kéz nevű szerb illegális szervezet tagja, Gavrilo Princip Sarajevóban megölte a trónörököst és feleségét (1914.06.28.), a Monarchia elindította az I. világháborút. (1914.07.28.). Gróf Tisza István ellenezte Magyarország belépését, de semmit sem tehetett, mert a kiegyezéskor Deák és Andrássy beleegyezett, hogy a honvédelem, a pénzügy, a külügy továbbra is Bécsben maradt. Az 1867. évi XXII.t.c.11. pontja előírta: - Őfelségének az alkotmányos jogai folytán az egész hadseregnek, a magyar hadseregnek is, mint összes hadsereg egységes vezérletére, vezényletére Őfelsége által intézendőnek ismertetik el.
 Az antant a központi hatalmak sikerei láttán (1915.05.23.), 0laszországot, majd (1916.08.17.) Erdély odaígérésével, titkos szerződés alapján Romániát is beléptette a háborúba; de a Monarchia csapatai (1916.12.06.) Bukarestet is elfoglalták. Ferenc József meghalt és IV. Károly lett a király (1916.11.21.), aki kereste a különbékét, a Monarchia földarabolása nélkül; a franciák és angolok el is fogadták, csak Elszász - Lotharingiát követelték vissza, ezt a németek nem ismerték el.

Amerika belépett (1917.04.06.) a háborúba és Wilson elnök (1918.01.08.) meghirdette a 14 pontból álló világbéketervét: a népek önrendelkezési jogának biztosítsa, fejlődése, a Népszövetség megalakítása volt a célja. Románia (1918.05.07.) megkötötte a különbékét a Monarchiával, ez érvénytelenítette az antanttal kötött titkos szerződést; a kivonulás ellenében lemondott Erdélyről.
A központi hatalmak belátták, hogy a győzelem reménytelen; elfogadták Wilson béketervét. Budapesten (1918.10.25.) kitört a forradalom, (1918. 10.31.) meggyilkolták Tisza Istvánt, a király Károlyit nevezte ki miniszterelnöknek. Linder ( 1918.11.02. ) nyilatkozata miatt - nem akar katonát látni - védtelenül maradt az ország. Ausztria, 0laszország, Magyarország Padovában (1918.11.03.) megkötötték a fegyverszünetet, a határok megváltoztatása nélkül és (1918.11.04.) letették a fegyvert. Magyarország (1918.11.16.) népköztársaság lett és Károlyi lett az elnök. Lenin utasítására Kun Béla és 50 társa (1918.11.17.) megérkezett Budapestre és megjelentették (1918.12.07.) a  Vörös Újságot, melyben meghirdették a kapitalizmus bukását, a kommunizmus megvalósítását, a szovjetek támogatásával Közép—Európa bolsevizálását. A hír eljutott Párizsba.

Prágában (1918.11.14.) megalakult Csehszlovákia, a románok megszegték a szerződést, bejöttek Erdélybe és Gyulafehérváron (1918.12.01.) kimondták Erdély és Románia egyesítését, Belgrádban (1918.12.01.) pedig megalakult a Szerb – Horvát - Szlovén királyság. Mindhárman a magyar területekre benyújtották az igényüket a párizsi békekonferenciához. Clemenceau, Orlando és Lloyd George miniszterelnökök ennek figyelembevételével (1919.01.18.) fölosztották Magyarországot és fölkérték őket a magyar kommunista diktatúra megsemmisítésére, hogy megakadályozzák a szovjetek befolyását Közép-Európában. Súlyosbította Magyarország megítélését Párizsban, hogy a Lenin-fiúk, a Szamuely fivérek, a direktórium terrorlegényei (1919.03.21.) kikiáltották a tanácsköztársaságot és országszerte ezer ártatlant kivégeztek. Hirdették: - Elvtársaim! Ha elvünkről van szó, egy pár 100 hulla az nulla. Császár községben Wohlmuth plébánost a templom előtt fölakasztották, kiírták a templom ajtóra: - Istenhiány miatt az üzlet zárva.

A fölkért országok támadtak, az antant a Kun-rezsimet nem ismerte el, hanem (1919.05.08.) jóvhagyták Magyarország fölosztását; a létrehozott vörös hadsereg védekezett, majd összeroppant, Kun és társai Bécsbe menekültek, a románok pedig (1919.08.04.) bevonultak Budapestre.
A Magyarországon tartózkodó antant katonai misszió, Sir Clerk angol diplomata - a nagy káosz és anarchia láttán - támogatták Horthyt a hadsereg újjászervezésében; a románokat - akik 3 milliárd aranykorona értéket elraboltak - kiutasították a megcsonkított országból, Horthy (1919.11.16.) bevonult Budapestre és az egész országban rendet teremtett.
Tovább rontotta a magyarság megítélését a fehér terror: Prónay, Ostenburg, Héjjas, a Fekete Halálrégió, az Ébredő Magyarok Egyesülete 2300 zsidót és kommunistát kivégeztek, 10500-at bebörtönöztek, több tízezer pedig külföldre menekült. A kegyetlenségek híre eljutott külföldre: Franciaország, Anglia, Amerika elítélte a megtörténteket. 1920. januárjában összeült a többpárti nemzetgyűlés, érvénytelenítette Károlyi - Kun törvényeit; Magyarország ismét királyság lett, Horthyt pedig (1920.03.01.) megválasztották kormányzónak.

Clemenceau, a szovjet és magyar kommunista diktatúra elleni fegyveres intervenció főszervezője (1920.06.04.), a trianoni békediktátum aláírásakor megbüntette a magyarokat, még Ausztriának is adott át magyar területeket. Magyarország megcsonkítva szabad és független lett; az I. világháború 650 ezer áldozata mellett elvesztette a területe 2/3-ad részét és a lakosság 57,3 % - át.
A bécsi döntések (1938. és 1940.) alapján Magyarország visszakapta a Felvidék, Kárpátalja,  Észak-Erdély, Székelyföld, Délvidék magyarlakta területének jelentős részét; kilépett (1939) a Népszövetségből és csatlakozott (1940) a háromhatalmi (német, olasz, japán) katonai egyezményhez. Gróf Teleki Pál megtagadta Hitlertől, hogy a németek magyar területeken vonuljanak (1939) Lengyelország, majd (1941) Jugoszlávia ellen. Kijelentette: - A magyar kormánynak fő feladata ebben az európai háborúban az, hogy Magyarország katonai, anyagi és népi erejét a háború végéig konzerválja... Kockáztatni az országot, fiatalságunkat, hadi erőnket, csak önmagunkért szabad, senki másért.
Megkötötte Jugoszláviával a meg nem támadási szerződést; sajnálatos, hogy (1941.04.03.) öngyilkos lett.

A németek kényszerítésére Magyarország (1941.06.27.) belépett a II. világháborúba. Délvidéken Feketehalmy-Czeydner és Grassy kivégeztettek 1100 szerb és zsidó lakost, Horthy börtönbe záratta őket, de a németek kiszabadították. 1943.  januárjában a II. magyar hadsereg a Don mellett súlyos vereséget szenvedett; 150 ezer ember lett az áldozat. A Kállay-kormány kereste a kiutat a háborúból, amit egy angol balkáni partraszállás reménye táplált; de ezt a churchill-i tervet (1943.12.01.) a teheráni konferencia elvetette és (1944.03.19.) a németek megszállták Magyarországot. A Sztójay-kormány hozzájárult, hogy a németek a vidéken élő 513 ezer zsidót elhurcolják Auschwitzba; 448 ezer lett az áldozat. Horthy a deportálást leállította, menesztette a Sztójay—kormányt és (1944.09.28.) Faragho vezetésével fegyverszüneti delegációt küldött Moszkvába, levelet írt Sztálinnak: - Tábornagy! A végső veszélyben forgó népem nevében, érdekében fordulok Önhöz. 1000 éven át, de az utolsó évtizedben is népünk sorsát a németek befolyásolták. Ennek hatása alatt sodródtunk bele a Szovjetunióval folytatott háborúba. Szíveskedjen befolyást érvényesíteni szövetségeseinél, hogy népünk érdekével összeegyeztethető feltételeket szabjanak, mert ez a nép békés életet, s jövőt érdemel.

OLDALTÖRÉS: Folytatás


A Szovjetunió leállította a támadást és Moszkvában megállapodtak: - Magyarország önálló, független állam marad, a honvédség megtartja fegyvereit és az orosz hadsereggel együtt a német haderőt megtámadja. A magyar hadsereg az 1937-es határok mögé vonul vissza, annak meghúzása, csak a béketárgyalások után fog megtörténni.

Horthy elrendelte ( 1944.10.15. ) a fegyverletételt, de a politikusok és tábornokok többsége a háború folytatását választotta; a németek a Horthy családot elhurcolták és Szálasi lett a nemzet vezetője.. A németek Budapesten a Csepel szigetre és a Horthy ligetbe deportáltak 233 ezer zsidót; 105 ezer lett az áldozat. A nyilasok letartóztatták Mindszenty és Shvoy Lajos püspököket, az ellenállási mozgalom tagjait, annak vezetőit: Kiss Jánost, Nagy Jenőt, Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endrét és másokat kivégezték. A II. világháborúnak 300 ezer katona, 290 ezer polgár; a holokausztnak 600 ezer zsidó lett az áldozata. Sztálin bejelentette: - A magyarokat meg kell büntetni! 

Délvidéken a Tito partizánjai 40 ezer ártatlan magyart kivégeztek. A szovjet megszállók pedig 800 ezer ártatlant elhurcoltak a GULAG - okra és 400 ezer lett az áldozat. A trianoni határokon kívülről több százezer családot kitelepítettek az anyaországba, innen a német családokat Németországba.
Sztálin 1940-ben kikérte Horthytól a magyar kommunistákat, az 1848-1849-es zászlókért cserébe; akik 1945—ben Rákosi vezetésével visszajöttek Magyarországra. 1945 ősszel, a szabad választás útján polgári kormány alakult, kikiáltották (1946.02.01.) a Köztársaságot, Tildy Zoltán lett az elnök. A párizsi békediktátummal (1946.02.10.), a Szálasi és a nyilasuralom miatt, ismét megbüntették Magyarországot, elvesztette a visszacsatolt területeit és még 3 községet.

A szovjetek (1947.02.25.) elhurcolták Kovács Bélát, majd lemondatták és száműzték (1947.06.02.) Nagy Ferenc miniszterelnököt, az 1947-es kékcédulás szavazással, csalással a választáson Rákosiék megszerezték a többséget és megvalósították az egypártrendszert, a diktatúrát, létrehozták az ÁVÓ-t. Bevezették a fakultatív vallásoktatást, az egyházi iskolákat államosították; letartóztatták Mindszentyt,  Ordass Lajost és számos egyházi vezetőt. Száműzték: Varga Bélát, Sulyok Dezsőt, Barankovics Istvánt, Pfeiffer Zoltánt, Kovács Imrét és számos polgári politikust, írót, közéleti személyt. Az ÁVO letartóztatott számos polgári politikust, írót és közéleti személyt; szovjet mintára kikiáltották (1949.08.20.) a népköztársaságot és terrorral akarták megvalósítani a téves közös tulajdont és államkapitalista gazdaságpolitikát, a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista ideológiát/kultúrát. Révai kijelentette: - Egész köznevelésünk célja az, hogy az embereket átjárják Marx, Engels, Lenin és Sztálin igazságai. Mindazoknak, akik nem tudnak, nem akarnak  igazodni a párt elveihez, azoknak bűnhődnie kell!

A rendőrség 1,1 millió büntetést szabott ki, az ÁVO-val 712 ezer ártatlant jutatott börtönökbe, internálótáborokba; a bíróságok pedig 532 ezer embert elítéltek, 20 ezer ártatlan lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Rajk Lászlóval és társaival kivégezték őket. Több 10 ezer családot Hortobágyra deportáltak, 50 ezren menekültek el hazánkból. A kegyetlen diktatúrának az 1956-os népfelkelés vetett véget. A 12 napig tartó forradalmat és szabadságharcot: az ÁVH sortüze, a szovjet fegyveres beavatkozás több ezer halott, több 10 ezer sebesült és 200 ezer elmenekült árán eltiporta / vérbe fojtotta. Utána a létrehozott “R”- es karhatalom 55 ezer forradalmárt, szabadságharcost letartóztatott; a bíróságok 35 ezret elítéltek és 1100 lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Nagy Imrével és társaival kivégezték őket.

Kádárék terrorral, több ezer milliárd költséggel, éhbéren, a milliók szenvedése, a tulajdonuk elvétele árán megvalósították a közös tulajdont, az államkapitalizmust. Felvettek 22 milliárd dollár hitelt és 1989-ben ez a téves gazdaságpolitika megbukott/összeomlott; több ezer milliárd Ft veszteséggel vissza kellett állítani a magántulajdont. Következménye,  hogy  hazánkban az 1,1 milliós  parasztságból csak 450 ezer  maradt,1,3 millió hektár szántóföld parlagon van, a 6 millió sertés száma 2 millióra, a 2 millió szarvasmarha-állomány 450 ezerre csökkent, a 12 cukorgyárból pedig 1 üzemel. Hús, tej, cukor és más élelmiszer behozatalára van szükség, 200 ezren éheznek 700 ezer a munkanélküli. Az életszínvonal a Nyugat-Európához viszonyítva - ahol megmaradtak a magántulajdon elve alapján - csak 25-30 %. Nyugat-Németországnak több mint ezer milliárd márkát kellett Kelet-Németország gazdaságának átalakítására /felemelkedésére fordítani.

Terrorral kötelezővé tették a politikában, a médiában az oktatásban, a közélet minden területén a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista (cél érdekében változandó) ideológiát/kultúrát, ezt generációk sajátították el és a rendszerváltás  után is jelentős mértékben megmaradt;  a téves neoliberalista szellemiséggel megvalósult az immorális magyar társadalom. 2004.12.05-én a népszavazáskor, a magyarság jelentős százaléka megtagadta a határon túli testvérektől a kettős állampolgárságot.  Amikor a keresztény értékrend volt érvényben hazánkban: 1902-ben 112 ezret, 1938-ban 35 ezret mutatott, jelenleg 600 ezret mutat évente a bűnözési statisztika. A 290 milliós Egyesült Államokban 150 ezer, a 60 milliós Olaszországban 60 ezer, a 16 milliós Hollandiában 10 ezer, a 10 milliós Magyarországon 24 ezer a börtönben lévők száma.
Tehát Magyarország felemelkedése, az életszínvonal javítása, a morális társadalom megvalósítása érdekében a gazdaságpolitika, az ideológiai értékrend megváltoztatására van szükség. Csak így lesz lehetséges felzárkózni a fejlett Európai Unió országai közé.


Beküldte: Simon Dezső, a Magyarok Világszövetségének zalai elnöke


A Szovjetunió leállította a támadást és Moszkvában megállapodtak: - Magyarország önálló, független állam marad, a honvédség megtartja fegyvereit és az orosz hadsereggel együtt a német haderőt megtámadja. A magyar hadsereg az 1937-es határok mögé vonul vissza, annak meghúzása, csak a béketárgyalások után fog megtörténni.

Horthy elrendelte ( 1944.10.15. ) a fegyverletételt, de a politikusok és tábornokok többsége a háború folytatását választotta; a németek a Horthy családot elhurcolták és Szálasi lett a nemzet vezetője.. A németek Budapesten a Csepel szigetre és a Horthy ligetbe deportáltak 233 ezer zsidót; 105 ezer lett az áldozat. A nyilasok letartóztatták Mindszenty és Shvoy Lajos püspököket, az ellenállási mozgalom tagjait, annak vezetőit: Kiss Jánost, Nagy Jenőt, Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endrét és másokat kivégezték. A II. világháborúnak 300 ezer katona, 290 ezer polgár; a holokausztnak 600 ezer zsidó lett az áldozata. Sztálin bejelentette: - A magyarokat meg kell büntetni! 

Délvidéken a Tito partizánjai 40 ezer ártatlan magyart kivégeztek. A szovjet megszállók pedig 800 ezer ártatlant elhurcoltak a GULAG - okra és 400 ezer lett az áldozat. A trianoni határokon kívülről több százezer családot kitelepítettek az anyaországba, innen a német családokat Németországba.
Sztálin 1940-ben kikérte Horthytól a magyar kommunistákat, az 1848-1849-es zászlókért cserébe; akik 1945—ben Rákosi vezetésével visszajöttek Magyarországra. 1945 ősszel, a szabad választás útján polgári kormány alakult, kikiáltották (1946.02.01.) a Köztársaságot, Tildy Zoltán lett az elnök. A párizsi békediktátummal (1946.02.10.), a Szálasi és a nyilasuralom miatt, ismét megbüntették Magyarországot, elvesztette a visszacsatolt területeit és még 3 községet.

A szovjetek (1947.02.25.) elhurcolták Kovács Bélát, majd lemondatták és száműzték (1947.06.02.) Nagy Ferenc miniszterelnököt, az 1947-es kékcédulás szavazással, csalással a választáson Rákosiék megszerezték a többséget és megvalósították az egypártrendszert, a diktatúrát, létrehozták az ÁVÓ-t. Bevezették a fakultatív vallásoktatást, az egyházi iskolákat államosították; letartóztatták Mindszentyt,  Ordass Lajost és számos egyházi vezetőt. Száműzték: Varga Bélát, Sulyok Dezsőt, Barankovics Istvánt, Pfeiffer Zoltánt, Kovács Imrét és számos polgári politikust, írót, közéleti személyt. Az ÁVO letartóztatott számos polgári politikust, írót és közéleti személyt; szovjet mintára kikiáltották (1949.08.20.) a népköztársaságot és terrorral akarták megvalósítani a téves közös tulajdont és államkapitalista gazdaságpolitikát, a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista ideológiát/kultúrát. Révai kijelentette: - Egész köznevelésünk célja az, hogy az embereket átjárják Marx, Engels, Lenin és Sztálin igazságai. Mindazoknak, akik nem tudnak, nem akarnak  igazodni a párt elveihez, azoknak bűnhődnie kell!

A rendőrség 1,1 millió büntetést szabott ki, az ÁVO-val 712 ezer ártatlant jutatott börtönökbe, internálótáborokba; a bíróságok pedig 532 ezer embert elítéltek, 20 ezer ártatlan lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Rajk Lászlóval és társaival kivégezték őket. Több 10 ezer családot Hortobágyra deportáltak, 50 ezren menekültek el hazánkból. A kegyetlen diktatúrának az 1956-os népfelkelés vetett véget. A 12 napig tartó forradalmat és szabadságharcot: az ÁVH sortüze, a szovjet fegyveres beavatkozás több ezer halott, több 10 ezer sebesült és 200 ezer elmenekült árán eltiporta / vérbe fojtotta. Utána a létrehozott “R”- es karhatalom 55 ezer forradalmárt, szabadságharcost letartóztatott; a bíróságok 35 ezret elítéltek és 1100 lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Nagy Imrével és társaival kivégezték őket.

Kádárék terrorral, több ezer milliárd költséggel, éhbéren, a milliók szenvedése, a tulajdonuk elvétele árán megvalósították a közös tulajdont, az államkapitalizmust. Felvettek 22 milliárd dollár hitelt és 1989-ben ez a téves gazdaságpolitika megbukott/összeomlott; több ezer milliárd Ft veszteséggel vissza kellett állítani a magántulajdont. Következménye,  hogy  hazánkban az 1,1 milliós  parasztságból csak 450 ezer  maradt,1,3 millió hektár szántóföld parlagon van, a 6 millió sertés száma 2 millióra, a 2 millió szarvasmarha-állomány 450 ezerre csökkent, a 12 cukorgyárból pedig 1 üzemel. Hús, tej, cukor és más élelmiszer behozatalára van szükség, 200 ezren éheznek 700 ezer a munkanélküli. Az életszínvonal a Nyugat-Európához viszonyítva - ahol megmaradtak a magántulajdon elve alapján - csak 25-30 %. Nyugat-Németországnak több mint ezer milliárd márkát kellett Kelet-Németország gazdaságának átalakítására /felemelkedésére fordítani.

Terrorral kötelezővé tették a politikában, a médiában az oktatásban, a közélet minden területén a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista (cél érdekében változandó) ideológiát/kultúrát, ezt generációk sajátították el és a rendszerváltás  után is jelentős mértékben megmaradt;  a téves neoliberalista szellemiséggel megvalósult az immorális magyar társadalom. 2004.12.05-én a népszavazáskor, a magyarság jelentős százaléka megtagadta a határon túli testvérektől a kettős állampolgárságot.  Amikor a keresztény értékrend volt érvényben hazánkban: 1902-ben 112 ezret, 1938-ban 35 ezret mutatott, jelenleg 600 ezret mutat évente a bűnözési statisztika. A 290 milliós Egyesült Államokban 150 ezer, a 60 milliós Olaszországban 60 ezer, a 16 milliós Hollandiában 10 ezer, a 10 milliós Magyarországon 24 ezer a börtönben lévők száma.
Tehát Magyarország felemelkedése, az életszínvonal javítása, a morális társadalom megvalósítása érdekében a gazdaságpolitika, az ideológiai értékrend megváltoztatására van szükség. Csak így lesz lehetséges felzárkózni a fejlett Európai Unió országai közé.


Beküldte: Simon Dezső, a Magyarok Világszövetségének zalai elnöke


A Szovjetunió leállította a támadást és Moszkvában megállapodtak: - Magyarország önálló, független állam marad, a honvédség megtartja fegyvereit és az orosz hadsereggel együtt a német haderőt megtámadja. A magyar hadsereg az 1937-es határok mögé vonul vissza, annak meghúzása, csak a béketárgyalások után fog megtörténni.

Horthy elrendelte ( 1944.10.15. ) a fegyverletételt, de a politikusok és tábornokok többsége a háború folytatását választotta; a németek a Horthy családot elhurcolták és Szálasi lett a nemzet vezetője.. A németek Budapesten a Csepel szigetre és a Horthy ligetbe deportáltak 233 ezer zsidót; 105 ezer lett az áldozat. A nyilasok letartóztatták Mindszenty és Shvoy Lajos püspököket, az ellenállási mozgalom tagjait, annak vezetőit: Kiss Jánost, Nagy Jenőt, Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endrét és másokat kivégezték. A II. világháborúnak 300 ezer katona, 290 ezer polgár; a holokausztnak 600 ezer zsidó lett az áldozata. Sztálin bejelentette: - A magyarokat meg kell büntetni! 

Délvidéken a Tito partizánjai 40 ezer ártatlan magyart kivégeztek. A szovjet megszállók pedig 800 ezer ártatlant elhurcoltak a GULAG - okra és 400 ezer lett az áldozat. A trianoni határokon kívülről több százezer családot kitelepítettek az anyaországba, innen a német családokat Németországba.
Sztálin 1940-ben kikérte Horthytól a magyar kommunistákat, az 1848-1849-es zászlókért cserébe; akik 1945—ben Rákosi vezetésével visszajöttek Magyarországra. 1945 ősszel, a szabad választás útján polgári kormány alakult, kikiáltották (1946.02.01.) a Köztársaságot, Tildy Zoltán lett az elnök. A párizsi békediktátummal (1946.02.10.), a Szálasi és a nyilasuralom miatt, ismét megbüntették Magyarországot, elvesztette a visszacsatolt területeit és még 3 községet.

A szovjetek (1947.02.25.) elhurcolták Kovács Bélát, majd lemondatták és száműzték (1947.06.02.) Nagy Ferenc miniszterelnököt, az 1947-es kékcédulás szavazással, csalással a választáson Rákosiék megszerezték a többséget és megvalósították az egypártrendszert, a diktatúrát, létrehozták az ÁVÓ-t. Bevezették a fakultatív vallásoktatást, az egyházi iskolákat államosították; letartóztatták Mindszentyt,  Ordass Lajost és számos egyházi vezetőt. Száműzték: Varga Bélát, Sulyok Dezsőt, Barankovics Istvánt, Pfeiffer Zoltánt, Kovács Imrét és számos polgári politikust, írót, közéleti személyt. Az ÁVO letartóztatott számos polgári politikust, írót és közéleti személyt; szovjet mintára kikiáltották (1949.08.20.) a népköztársaságot és terrorral akarták megvalósítani a téves közös tulajdont és államkapitalista gazdaságpolitikát, a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista ideológiát/kultúrát. Révai kijelentette: - Egész köznevelésünk célja az, hogy az embereket átjárják Marx, Engels, Lenin és Sztálin igazságai. Mindazoknak, akik nem tudnak, nem akarnak  igazodni a párt elveihez, azoknak bűnhődnie kell!

A rendőrség 1,1 millió büntetést szabott ki, az ÁVO-val 712 ezer ártatlant jutatott börtönökbe, internálótáborokba; a bíróságok pedig 532 ezer embert elítéltek, 20 ezer ártatlan lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Rajk Lászlóval és társaival kivégezték őket. Több 10 ezer családot Hortobágyra deportáltak, 50 ezren menekültek el hazánkból. A kegyetlen diktatúrának az 1956-os népfelkelés vetett véget. A 12 napig tartó forradalmat és szabadságharcot: az ÁVH sortüze, a szovjet fegyveres beavatkozás több ezer halott, több 10 ezer sebesült és 200 ezer elmenekült árán eltiporta / vérbe fojtotta. Utána a létrehozott “R”- es karhatalom 55 ezer forradalmárt, szabadságharcost letartóztatott; a bíróságok 35 ezret elítéltek és 1100 lett az áldozat, mert a szenvedésekben meghaltak, vagy Nagy Imrével és társaival kivégezték őket.

Kádárék terrorral, több ezer milliárd költséggel, éhbéren, a milliók szenvedése, a tulajdonuk elvétele árán megvalósították a közös tulajdont, az államkapitalizmust. Felvettek 22 milliárd dollár hitelt és 1989-ben ez a téves gazdaságpolitika megbukott/összeomlott; több ezer milliárd Ft veszteséggel vissza kellett állítani a magántulajdont. Következménye,  hogy  hazánkban az 1,1 milliós  parasztságból csak 450 ezer  maradt,1,3 millió hektár szántóföld parlagon van, a 6 millió sertés száma 2 millióra, a 2 millió szarvasmarha-állomány 450 ezerre csökkent, a 12 cukorgyárból pedig 1 üzemel. Hús, tej, cukor és más élelmiszer behozatalára van szükség, 200 ezren éheznek 700 ezer a munkanélküli. Az életszínvonal a Nyugat-Európához viszonyítva - ahol megmaradtak a magántulajdon elve alapján - csak 25-30 %. Nyugat-Németországnak több mint ezer milliárd márkát kellett Kelet-Németország gazdaságának átalakítására /felemelkedésére fordítani.

Terrorral kötelezővé tették a politikában, a médiában az oktatásban, a közélet minden területén a téves ateista, dialektikus materialista, marxista-leninista (cél érdekében változandó) ideológiát/kultúrát, ezt generációk sajátították el és a rendszerváltás  után is jelentős mértékben megmaradt;  a téves neoliberalista szellemiséggel megvalósult az immorális magyar társadalom. 2004.12.05-én a népszavazáskor, a magyarság jelentős százaléka megtagadta a határon túli testvérektől a kettős állampolgárságot.  Amikor a keresztény értékrend volt érvényben hazánkban: 1902-ben 112 ezret, 1938-ban 35 ezret mutatott, jelenleg 600 ezret mutat évente a bűnözési statisztika. A 290 milliós Egyesült Államokban 150 ezer, a 60 milliós Olaszországban 60 ezer, a 16 milliós Hollandiában 10 ezer, a 10 milliós Magyarországon 24 ezer a börtönben lévők száma.
Tehát Magyarország felemelkedése, az életszínvonal javítása, a morális társadalom megvalósítása érdekében a gazdaságpolitika, az ideológiai értékrend megváltoztatására van szükség. Csak így lesz lehetséges felzárkózni a fejlett Európai Unió országai közé.


Beküldte: Simon Dezső, a Magyarok Világszövetségének zalai elnöke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!