Bajnokok Ligája

2024.04.09. 23:22

A Real Madrid és az Arsenal sem tudott győzni hazai pályán a gólgazdag mérkőzéseken

A Real Madrid és a címvédő Manchester City, valamint az Arsenal Bayern München elleni párharcának első mérkőzésén egyaránt döntetlen született, így mindkét negyeddöntő nyílt maradt a visszavágókra a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

MW

Harry Kane, a Bayern München játékosa (j) büntetőből megszerzi csapata második gólját

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Andy Rain

Villámgóllal kezdődött a madridi rangadó, miután Bernardo Silva kihasználta a rosszul felállított egyszemélyes sorfalat és 30 méteres szabadrúgásból betalált a hazai kapuba. A hátrányra kiválóan reagált a spanyol csapat és a 14. percre fordított két gyors kontrával Camavinga és Rodrygo révén. A folytatásban is a hazaiak voltak veszélyesebbek, de nem tudták növelni előnyüket. A második félidő elejétől egyre nagyobb fölényben játszó angol csapat a játékrész közepén előbb Phil Foden, majd a védő Josko Gvardiol gyönyörű átlövésével fordított.

Real Madrid v Manchester City - UEFA Champions League Quarter Final
A Real Madrid és a címvédő Manchester City párharcának első mérkőzésén döntetlen született
Fotó: BURAK AKBULUT / Forrás: AFP

Az edzői karrierje 200. mérkőzésén dirigáló Carlo Ancelotti madridi együttese a harmadik kapott gól után sem esett össze. Sőt, sebességet váltott, aminek gyorsan meglett az eredménye, méghozzá egy szépségdíjas gól formájában, Vinicius Junior keresztlabdáját ugyanis Valverde kapásból lőtte a jobb alsó sarokba 14 méterről. Ezek után a Real maradt aktívabb, újabb gólt azonban nem tudott szerezni, így 3–3-ról folytatódik a párharc a jövő héten Manchesterben.

Az Arsenal és a Bayern München londoni csatája is gólgazdag és élvezetes volt. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, de hiába kerültek előnybe Bukayo Saka találatával, a Bayern Serge Gnabry és Harry Kane góljaival még az első félidőben fordított. A fordulás után sokáig a bajor alakulat elképzelései szerint alakult a játék, de nem tudták megduplázni előnyüket, Leandro Trossard pedig a hajrára fordulva egyenlített.

KANE, Harry
Harry Kane, a Bayern München játékosa, miután büntetőből megszerezte csapata második gólját 
Fotó: Frank Augstein / Forrás: MTI/EPA

Eredmények, negyeddöntő, első mérkőzések:

Arsenal (angol)–Bayern München (német) 2–2 (1–2)

gól: Saka (12.), Trossard (76.), illetve Gnabry (18.), Kane (32.)

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 3–3 (2–1)

gól: Camavinga (12.), Rodrygo (14.), Valverde (79.), illetve B. Silva (2.), Foden (66.), Gvardiol (71.)

A visszavágókat jövő szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában