Bulvár-celeb

2024.03.10. 14:00

Újabb hírek érkeztek a lábadozó Katalin hercegnéről

Megtették az első olyan hivatalos bejelentést is, amely arról szólt, hogy a walesi hercegné jelen lesz egy nyilvános programon.

MW

Katalin hercegné

Fotó: AFP

Az udvar még január 17-én jelentette be, hogy a 42 éves hercegnén tervezett, sikeres hasüregi műtétet hajtottak végre. Az akkori tájékoztatásban a palota nem tért ki a beavatkozás okára, de valószínűtlennek nevezte, hogy a walesi hercegné a húsvétot követő időszak előtt visszatérhet közéleti feladatainak ellátásához.

Katalin január 29-én távozott a London Clinic magánkórházból, és jelenleg a család windsori rezidenciáján lábadozik. A Kensington-palota azóta sem közölt részleteket a műtét okáról, jóllehet azt hangsúlyozta, hogy Katalint nem daganatos megbetegedéssel kezelték.

A walesi hercegné tavaly december óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt. Állapotáról a brit sajtóban és a közösségi médiafelületeken számtalan találgatás kering, de a palota ezek közül egyet sem erősített meg, és az udvar részéről nem hangzott el utalás arra sem, hogy mikorra várható Katalin első nyilvános programja.

A minap azonban komoly zavar keletkezett az erről szóló hivatalos kommunikációban, miután a brit védelmi minisztérium közzétette III. Károly király idei hivatalos születésnapi rendezvénysorozatának programját, és ebben az szerepelt, hogy a walesi hercegné jelen lesz a Trooping the Colour nevű színpompás katonai parádé június 8-án esedékes főpróbáján.

Katalin hercegné és családja a 2023-as Trooping th Colour parádén
Fotó: AFP

Az udvar azonban nem erősítette meg hivatalosan a londoni védelmi minisztérium közleményét, és a tárca végül törölte a programismertetőből a hercegné részvételéről szóló részt.

A Kensington-palota illetékese az eset után hangsúlyozta: egyelőre nincs is abban a helyzetben, hogy megerősíthesse a hercegné részvételét bármilyen nyilvános eseményen, tekintettel arra, hogy Katalin továbbra is lábadozik.

III. Károly királyt ugyancsak január óta daganatos megbetegedéssel kezelik, és – jóllehet az államfői tisztségével járó feladatokat ellátja – jelenleg ő sem vesz részt nyilvános programokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!