Nagykanizsa

2016.03.02. 15:53

Jobbik: Jutalomra jut Nagykanizsán, de az utakra nem

Nagykanizsa – Az önkormányzati társaságok vezetőinek osztott prémiumokról, jutalmakról, valamint az utak és járdák felújítására fordított minimális forrásokról beszélt szerdai tájékoztatóján Gábris Jácint, a Jobbik nagykanizsai képviselője.

Pásztor András

Mint azt Gábris Jácint elmondta: tavaly 74 millió forintot osztott szét az önkormányzat prémium és jutalom jogcímén. A pénz nagy részét a dolgozók kapták, de akadtak olyan önkormányzati cégvezetők is, akikkel szemben nem támasztottak különösebb elvárást a pluszpénz kifizetéséhez. A Jobbik kanizsai képviselője szerint Kanizsán is hasonló a helyzet, mint országosan, ahol a politikai kitartottak béremelése és jutalmazása nagyban zajlik.

– A másik téma az idei évre tervezett út- és járdafelújítások ügye – mondta a képviselő. – Mint azt a legutóbbi közgyűlésen is kifejtettem: a közlekedési létesítmények állagmegóvására nagyon kevés az az 50 millió forintos keret, ami rendelkezésre áll. Az autósok – akiktől a különféle adók formájában tízmilliókat szed be a város – is joggal tehetnék fel a kérdést, hogy miért ilyen rosszak, kátyúsak az utak.Szerintem ennél lényegesen több pénzt kellene fordítani e célra – fogalmazott Gábris Jácint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!