Nagykanizsa

2015.06.17. 12:11

Vidám nyári dalcsokrokat énekeltek - A fűzvölgyi dalosok a korábbi meghívásokat viszonozták a rendezvénnyel

Fűzvölgy - Vidám dalolással köszöntötték a nyarat a Fűzvölgyi Dalostársak és barátaik a minap a falu kultúrházában.

Zalai Hírlap

Valóságos sokadalom töltötte be a lankás dombok övezte falu egyetlen utcáját a közelmúltban. Az apropót a helyi daloskör Nyárköszöntő Dalos Baráti Találkozója adta, mely alkalmával viszonozhatták a korábbi meghívásokat a fűzvölgyi énekesek.

Tánczos Laura, a Fűzvölgyi Dalostársak karvezetője elmondta: már régóta tervezték a közös éneklést.

- Az újudvari, palini, bajcsai dalkörök mellett, a kanizsai Mamik Mol Bányász Hagyományőrző Dalkör és a Kodály Zoltán Énekkar is fellép a mai napon. Szeretnénk méltóképpen viszonozni meghívásaikat, hiszen az elmúlt évben számos rendezvényen vettek részt a dalostársak - foglalta össze a karvezető.

A fűzvölgyi csoport létszáma egyre csak bővül, a mindig mosolygó Schmidt Józsefné pedig már a kezdetektől tagja a jókedvű társaságnak.

- Két és fél éve alakultunk, már ekkor is a dalolás öröme hozott össze minket. Jól érezzük magunkat egymást társaságában, ezt a vidámságot közvetítjük a közönség felé is. Míg kezdetben népdalokat énekeltünk, az utóbbi időben már bordalokat is előadunk, illetve tervezzük katonaénekek megtanulását. Nagy dolognak tartom, hogy az éneklés szeretete így össze tud kovácsolni embereket, s már nem a minősítés, inkább az együtt töltött idő öröme számít - árulta el az asszony.

A változatos dalcsokrokat a házigazda dalkör nótái fogták közre, a nap végén pedig egy nagy, közös éneklésre került sor az emlékparkban.

A Fűzvölgyi Dalostársak nyitották a nyárköszöntő rendezvény. Fotó: Szakony Attila


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!