Nagykanizsa

2015.06.18. 13:45

45 megváltozott munkaképességű ember lépett be a munkaerő-piacra Zala megyében

Nagykanizsa - Összesen 45 fő megváltozott munkaképességű ember képzését, s foglalkoztatását valósította meg Zalában a Vöröskereszt megyei szervezete. Az eredményekről Június 18-án esett szó a Honvéd Kaszinóban.

Pásztor András

Mint az a zárókonferencián elhangzott: a Vöröskereszt megyei szervezete 51.7 millió forintot nyert a projektre, ami 2013. augusztustól 2015. június végéig tart.

- A projekt során azt vállaltuk, hogy legalább 200 fő megváltozott munkaképességű személyt vonunk be, 45 főt pedig elhelyezünk az elsődleges munkaerő-piacon, továbbá 100 darab egyéni munkavállalási tervet is készítünk és legalább 20 partnerrel kötünk együttműködési megállapodást - árulta el Szőlősi Márta, a Vöröskereszt kanizsai területi vezetője, aki hozzátette: a program fontos eleme volt, hogy a megváltozott munkaképességű személyek négy modulból álló ECDL vizsgát tettek, ami kifejezetten a számítógépes ismeretek bővítését célozta, ugyanakkor voltak, akik munkaerő-piaci tréningen vettek részt.

A konferencián az is elhangzott, hogy a projekt ideje alatt folyamatos volt a résztvevők életének nyomonkövetése, éppen ezért érdemes lenne folytatni a projektet, melyhez természetesen újabb pályázati forrás szükségeltetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!