Nagykanizsa

2015.04.06. 14:25

Fliszár Károly elköszönt

Nagykanizsa - Fliszár Károly, a Jézus Szíve Templom főesperese, plébánose a húsvéthétfői ünnepi nagymise keretében elköszönt a hívektől, szolgálatát Zalaszentbalázson, Pölöskefőn és Börzöncén folytatja.

Horváth-Balogh Attila

Fliszár Károly 1950. augusztus 7-én született Kaposfőn, 1975. június 29-én szentelték pappá Veszprémben. Tabon, Zalaapátiban és Kaposváron szolgált káplánként, plébániai kormányzóként pedig Ladra rendelte a püspök 1981 és '83 között. Aztán Újudvar következett, ahol elindította a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábort.

Az atya éppen 16 évvel ezelőtt, 1999-ben került Nagykanizsára. Most Zalaszentbalázsra megy tovább, ahonnét ellátja Pölöskefőt és Börzöncét is. Úgy tudjuk, helyére Szűcs Imre újudvari plébános, helyettes esperes érkezik.

Károly atyának voltak bírálói, és ne tagadjuk, voltak hibái is, mint minden embernek. Azt azonban nem lehet elvitatni tőle, hogy rengeteget tett az egyházközségért, s jó szívvel segített annak, aki kérte. Ebben a 16 évben megszépült a Felsőtemplom, a plébánia, s nemrég új közösségi házzal is gyarapodott az egyházközség, melynek a felújítása most is tart.

A Felsőtemplom megújulásáról és az egyházközségben működő számos közösségről ez olvasható az egyházközség honlapján:

„2000-ben – a Szentévben – a Jézus Szíve templom teljes belső felújítást kapott. Így a Szentév még jelentősebb lelki megújulást eredményezett: egész évben lehetőség volt templomunkban a teljes búcsú elnyerésére; lehetővé tettük az állandó szentségimádást; óvodás-családos szentmisék kezdődtek vasárnap délutánonként a Napsugár ének és zenekar közreműködésével. Az ima-, éneklő- és zenélő közösségek életét Fliszár Károly atya figyelemmel kíséri. 2001-ben „Örvendj, Világ!" címmel CD-t és kazettát jelentetett meg egyházközségünk a templomi énekkarok és zenekarok közreműködésével. A templom vonzáskörének lélekszáma 30 ezer fő. Nagy feladatot jelent a kezdő, felszentelt atyáknak itt a „mélyvízbe kerülni": felnőtt hittan, jegyesoktatás, kórházi szolgálat, elsőpénteki gyóntatás a házaknál. 2001-ben a plébánia épületének külső és belső felújítása is megtörtént. A hivatali idő 8:00-17:00 óra között tart. Kérjük Istent, hogy legyen ez a felújított és megszépült épület a „béke szigete" az oda betérőknek és az ott élőknek."

Összeállításunkban Szakony Attila fotóriporter korábbi fényképeiből válogattunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!