Nagykanizsa

2015.02.18. 12:11

Trükkös csalók - Azt mondják, pénzt hoztak, de inkább vinnének

Nagykanizsa - Az E.ON nevével visszaélő trükkös csalók próbálnak pénzt kicsalni, főleg időskorú emberektől Nagykanizsán.

Horváth-Balogh Attila

Erre Varga Ivett, az E.ON sajtóreferense hívta fel lapunk figyelmét. Mint mondta, a jelenségről hétfőn kaptak bejelentéseket lakossági ügyfeleiktől.

– Nagykanizsán az E.ON nevével visszaélve trükkös csalók próbálnak pénzt kicsalni időskorú emberektől – közölte lapunkkal. – A csalók azzal keresik meg  otthonaikban ügyfeleinket, hogy a már befizetett számláikból pénz jár nekik vissza. Miközben a „kifizetés" zajlik (általában nagy címletű bankjegyből kell visszaadnia az ügyfélnek), megfigyelik, hogy a lakók hol tartják a pénzüket, amit aztán ellopnak, miközben elvonják a figyelmüket. Ezúton is szeretnénk felhívni ügyfeleink figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében fokozott óvatossággal kezeljék az otthonukba becsöngető ismeretlen embereket! Mindig győződjenek meg róla, hogy valóban az E.ON szakemberei keresik-e fel őket. Még ha az idegen a munkatársunkként mutatkozott is be, akkor is tartsák be a szükséges óvintézkedéseket.

Varga Ivett E.ON

De melyek is ezek?

Az E.ON ügyfelei minden esetben kérjék az őket felkereső és magát az áramszolgáltató munkatársaként beállító személytől a fényképes vállalati igazolványt, vagy a hivatalos meghatalmazást, ezek hiányában senkit se engedjenek be a lakásukba. Alaposan nézzék meg az igazolványt, ellenőrizzék az E.ON-logót, az igazolványszámot, az érvényességi évet és a munkatárs fényképét is! Vegyék figyelembe, hogy a kintlévőségkezeléssel foglalkozó személyes tanácsadóik más típusú igazolvánnyal rendelkeznek, azonban az E.ON-logó, a fénykép és a mellette lévő azonosítószám ezeken a kártyákon is szerepel.

– Ne írjanak alá semmit, amíg meg nem bizonyosodtak róla, hogy valóban az E.ON szakembereiről van szó – folytatta Varga Ivett. – És ami ebben az esetben is igaz: fontos tudni, hogy munkatársaink sosem visznek ki házhoz pénzt, nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést és csak bizonyos esetekben (mérőóra állás-leolvasás, csere, ellenőrzés, szerelés, vagy esetleg a kintlévőség-kezeléssel kapcsolatos személyes tanácsadás miatt) csengetnek be az ügyfelekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!