Nagykanizsa

2015.01.22. 11:51

Simon Kira a rivaldafény helyett az optika másik oldalát választotta

Nagykanizsa – Fekete-fehér képekkel különösen mély érzéseket lehet közvetíteni, melyek megmutatják a modellek valódi személyiségét – vallja Simon Kíra. A fiatal lány egy fővárosi modellügynökség felfedezőjeként és újabban fényképészeként is sokat foglalkozik az emberekkel.

Benedek Bálint

A kanizsai Kíra 14 évesen szintén modell karrierről álmodozott, hogy egyszer meghódítja a kifutókat. Hamar elkeserítették, hiszen bár ránézésre nádszál vékony volt, ám a céljai eléréséhez mégis fogynia kellett volna. Az ezzel járó stressznek nem tette ki magát, viszont a modellvilágot divatlapokon keresztül folyamatosan szemmel tartotta. Mígnem három évvel ezelőtt egy modellválogató kapcsán megismerkedett egy budapesti ügynökség vezetőjével, aki felkarolta Kírát. A kanizsai lány ugyanis kitűnő érzékkel választotta ki a tinédzserek közül a modell munkákra alkalmas jelölteket, több felfedezettje manapság is a távol-keleti piacokon igyekszik megfelelni. Jelenleg a modell piac azokat a 14-18 éves lányokat keresi, akik 173-182 centiméter magasak, vékony testalkatúak és természetes karakterrel rendelkeznek. A fiúk esetében a 18-25 évesek az ideálisak, 185-192 centiméter magasnak, s náluk is jó, ha az arc karakteres, az alkat inkább szálkásan izmos legyen. Kíra szerint sokak eleve azért tartják magukat távol ettől a varázslatos világtól, mert nincsenek tisztában néhány alapvető fogalommal vagy a profitorientált ügynökségek már megvezették őket.

Simon Kíra egykor modellnek készült végül az objektív másik oldalán találta meg számítását

- A válogató ingyenes, semmilyen fizetési kötelezettséggel nem jár – folytatta. - Nem kell fizetni a tesztfotókért vagy modelltanfolyamért, amennyiben alkalmasnak találjuk a jelentkezőt, az ügynökségünk mindent díjmentesen biztosít. Sőt a legjobb, ha a jelentkező fiatal a szülővel együtt érkezik, aki több fontos információt kaphat a szakmáról.

Simon Kírát nem csak a felfedezéssel járó izgalmak hozták lázba, hanem a fotózás is. Bár közép kategóriás tükörreflexes fényképezőgéppel rendelkezik, már számos tesztfotót készített különféle ügynökségek számára. A pénztárcája egyelőre nem engedi a fejlesztést, ám szerinte ahhoz, hogy a képek elérjék a kellő hatást, vagyis az alany munkát kapjon – kiváló csapatra van szükség.

Új felfedezettje a letenyei, Gerencsér Fanny tökéletesen elvégzi a feladatokat, pedig még kezdő a szakmában Fotók: Simon Kira

- Ideális, ha a fotóssal együtt sminkes, fodrász és stylist is dolgozik – mesélt tovább Simon Kíra. – A fiatal, kezdő tinédzser lányok érthetően nincsenek mindig a helyzet magaslatán, ilyenkor türelmesen, kicsit pszichológusként a fotósnak a dolga irányítani a modellt. A fotózásaimat aláfestő zenékkel igyekszem izgalmassá és lendületessé tenni, ez oldja a feszültséget, a dicséret is csodákra képes, motiválja a lányokat és fiúkat egyaránt. Mindig van kedvencem, most a letenyei felfedezettemért, Gerencsér Fannyért rajongok, aki tökéletes alany, imádom fotózni.

A kanizsai modellfotós nem tagadja, különféle számítógépes képszerkesztő programokkal olykor módosít az elkészült műveken, a jobb hatás kedvéért az oda nem illő testi hibákat eltávolítja. Ez nem titok, a szakmában szinte mindenki igyekszik a lehető legjobb formában bemutatni a modelleket, ezzel persze az ügynökségek is tisztában vannak, épp ezért ha egy alany megtetszik nekik, a natúr fotókat is elkérik.

A kanizsai Szigeti Eszter is gyakran állt modellt Simon Kírának

Simon Kíra több fővárosi pályázaton indult már sikerrel, értékes nyereménnyel gazdagodott, amikor ásító macskáját lefotózta egy üveg pezsgő mellett, legutóbb épp modell fotóját díjazta egy bevásárlóközpontban az ismert fotós, Nánási Pál. A jövőre nézve pedig határozott tervei vannak: Németországban olyan ügynökségeknek dolgozna, akik magazinokhoz közvetítenek ki fényképészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!