Nagykanizsa

2014.05.12. 16:15

A magas vérnyomásról beszélnek a szakemberek

Nagykanizsa - Ismeretterjesztő előadásra kerül sor pénteken a könyvtárban a hipertónia világnapja alkalmából a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület szervezésében.

Horváth-Balogh Attila

A programról Balogh István, az idősügyi munkacsoport vezetője és Budavölgyi Kálmán, a kerekasztal ügyvezető igazgatója tartott sajtótájékoztatót hétfőn.

- A hipertónia, azaz a magas vérnyomás világnapját a Hipertónia Világszervezet vezette be 2005-ben - bocsátotta előre Balogh István. Tavaly csaknem 7 millióan haltak bele világszerte a magas vérnyomásba és az általa okozott szövődményekbe. A szervezet céljához, a megelőzés fontosságának hangsúlyozásához csatlakozva a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület úgy határozott, hogy talán nem érdektelen itt, helyben is felhívni az emberek figyelmét a néma gyilkosra.

A magas vérnyomás-betegség ma a vezető halálokok egyike (Fotó: Pezzetta Umberto)

Balogh István elárulta: ennek érdekében 16-án 16 órakor a Halis István Városi Könyvtár 3. emeleti nagytermében dr. Vörös Henriette háziorvos és Némethné dr. Ignácz Andrea gyógyszerész tart előadást a magas vérnyomás-betegség gyógyításáról és megelőzéséről. A rendezvény szívbarát ételek kóstolójával zárul.

- Utóbbi az ügyvezető elnök, Kálmán ötlete volt, aki úgy gondolta, hogy az elméleti ismeretek mellett hatékony lehet a gyakorlati tudás átadása is - tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!