Nagykanizsa

2014.04.09. 11:38

Legyőzték az akadályokat

Nagykanizsa – Tanulásban akadályozott diákok megyei tanulmányi versenyét rendezték kedden a Szivárvány EGYMI-ben.

Pásztor András

 

Az egyéni és csapat feladatok az 1948-49-es forradalom és szabadságharc köré csoportosultak.

Az országos komplex tanulmányi verseny zalai döntőjén mind az öt, megyében működő speciális iskola képviseltette magát egy-egy csapattal.

– A megyei forduló egyéni versenye idén irodalom tantárgyból zajlik, míg a csapatverseny érinti a történelem, a magyar nyelv, az életvitel, a földrajz és az informatika tárgyakat – mondta Horváth Istvánné, a versenynek otthont adó Szivárvány EGYMI igazgatója, aki hozzátette: a tanulásban akadályozott gyerekek versenyre való felkészítése hosszú és kemény munkát jelent a pedagógusoknak.

Mint kiderült: a felkészülés jól sikerült, a fiatalok viszonylag könnyen vették az akadályokat, melyek közt bizony fogós kérdések is szerepeltek.Az egyéni versenyt végül Salamon Márk (Zalaegerszeg) nyerte meg, megelőzve Csík Mátét és Horváth Alex Endrét (Nagykanizsa). A csapatversenben ugyanakkor a kanizsai fiatalok nyertek, így k képviselhetik a megyét a júniusban megrendezésre kerülő országos döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!