Nagykanizsa

2014.03.18. 17:09

Fórum a virtuális sztráda veszélyeiről

Nagykanizsa - Az internet gyermekekre leselkedő veszélyeiről tartottak estébe nyúló konferenciát Nagykanizsán.

Dr. Papp Attila

Cseresnyés Péter polgármester megnyitóbeszédében hangsúlyozta: apaként és egyben laikus érdeklődőként vesz részt a mai konferencián.

– Amekkora előnye, legalább annyi hátránya is lehet az internetnek. Meg kell tanítanunk a gyermekeinknek, hogy mitől kell félni, a szülőknek pedig azt, hogy mire kell odafigyelni.

Mint azt Nagy József György, a szervező Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének elnöke elmondta: céljuk a gyermekek és szüleik figyelmének felhívása a világháló rejtette „útvesztőkre".

– Kiemelt figyelmet fordítunk az internet világára. Mind a szeptemberben útjára indított „Lumina Lámpás" tanodánk, mind pedig közösségi programjaink egyik központi témája a világháló gyermekekre leselkedő veszélyei. A gyerekek már 7-8 évesen is kapcsolatba kerülhetnek pornográf és erőszakos tartalmakkal, amelyek egy életre szóló torzulást is okozhatnak fiatal személyiségükben. Miénk, felnőtteké a felelősség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!