Nagykanizsa

2014.01.27. 16:15

Megérteni a romák világát

Nagykanizsa - Az országban egyedülálló, hiánypótló tréning indult hétfőn a Kanizsai Dorottya Kórházban a gyógyító személyzet részvételével.

Horváth-Balogh Attila

A cél, hogy megismerjék a romák gondolkodását, szokásvilágát, s ezzel megelőzzék a kisebbséghez tartozó páciensek és a kórházi dolgozók közti esetleges konfliktushelyzeteket. A hat napon át tartó továbbképzés első, hétfői napján konferenciára került sor, a programmal kapcsolatos tudnivalókat pedig ezt megelőzően sajtótájékoztatón ismertették az illetékesek.

– A legfontosabb számunkra a betegelégedettség, ezért is tartjuk fontosnak ezt a programot. Hiszen ha dolgozóink megismerik a romák világát, a gondolkodásukat, talán jobban tudják kezelni azt a helyzetet, amit egy külső szemlélő esetleg már konfliktusként érzékel, de valójában még nem az – mondta el dr. Brünner Szilveszter főigazgató.

Péter Zsuzsanna ápolási igazgató elárulta: hétfőn 90 fő vett részt a nyitókonferencián, a további napokon pedig 20-20 munkatársuk lesz beosztva az előadásokra, a fekvő-, a járóbeteg és az alapellátásból egyaránt.

Szolnok Ferenc, a tréninget lebonyolító Zala Megyei Cigány Civil Szervezet elnöke hozzátette, azért is tartják fontosnak a programot, mert a Kanizsai Dorottya Kórház illetékességi területén meglehetősen nagy számú roma lakosság él. Kijelentette, amennyiben a tréning eredményes lesz, szeretnék elvinni azt az ország többi egészségügyi intézményébe is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!