Nagykanizsa

2013.11.11. 19:00

Nagy sikert aratott Jordán Tamás szakmaszínháza

Nagykanizsa - Újra Mágus bá', azaz Merlin, a varázsló segítségével ismerhették meg a pályaválasztás előtt álló diákok a hiányszakmákat hétfőn a HSMK-ban.

Horváth-Balogh Attila

A szombathelyi Weöres Sándor Színház minitársulata Jordán Tamás színházigazgatóval az élen a KanizsaTISZK meghívásának eleget téve öt, kurrensnek tekinthető szakmához (ápoló, lakatos, hegesztő, elektroműszerész, férfi-, női szabó, asztalos) próbált kedvet csinálni a meghívott félezer diák előtt.

– Ez ugyanaz a műsor, ugyanazzal a színészgárdával, mint amit első alkalommal láthattak a nézők. Egyrészt annyira sikerült akkor eltalálni a a darabot, hogy amióta megy, tehát 4 éve, nem volt szükség változtatásra – bocsátotta előre Jordán Tamás. – Ez azért is nehéz lett volna, mert a színpadi jelenetekkel párhuzamosan futó film erre a gárdára épült, s bármiféle színészváltás miatt újból le kellett volna forgatni a filmet. Azt se tudom megmondani pontosan, hány helyre jutottunk el a produkcióval, de körülbelül 3 tucatnyi előadás van mögöttünk. A fogadtatás mindenhol pozitív és érdeklődő volt, amit nekünk, színészeknek az jelez, hogy az előadás előtt még nyüzsgő diáksereg szempillantás alatt elcsendesedik. Hogy a gyerekek szakmaválasztását befolyásolja-e az előadásunk, azt nem tudom, arról azonban hallottam már, hogy akik láttak minket, azok közül többen is jelezték: a színészethez éreznének kedvet...

Árvainé Kartai Csilla, a KanizsaTISZK ifjúsági, információs és tanácsadó iroda vezetője elmondta: immár 4. alkalommal látták vendégül a társulatot.

– A Szakmák Színháza előadására városi általános iskolákból, illetve Csapiból 500 pályaválasztás előtt álló tanulót hívtunk meg – mondta a szakember. – Az a tapasztalatunk, hogy a diákok nagy várakozásokkal jönnek el és élvezik az előadást.

Ezt erősítette meg a Péterfy-iskolába járó Jankovics Martina is, aki azonban eltökélt abban, hogy inkább gimnáziumban tanulna tovább, mint szakképző iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!