Nagykanizsa

2013.02.18. 12:38

Megtisztították az elcsúfított Csokonai-szobrot

"Csumi" - ezt pingálta valaki a nagykanizsai Vasemberháznál található Csokonai Vitéz Mihályt ábrázoló szobor homlokára hetekkel ezelőtt. A köztéri alkotást hétfőn, vegyszerekkel sikerült csak megtisztítani az alkoholos filctől.

Sámel József

Primitív módon csúfították el a közelmúltban  a Vasemberház árkádja alatt található Csokonai-szobrot. A költőt ábrázoló alkotásra piros alkoholos filccel írt valaki, nem éppen elmés üzenetet. A megcsúfított szobor hetekig így árválkodott, az arra járók ügyet sem vetettek a vandalizmusra.

Csumi... Alkoholos filccel pingálták össze a Csokonai-szobrot (Fotó: Szakony Attila)

Az esetre elsőként dr. Károlyi Attila képviselő hívta fel a figyelmet, a városatya a legutóbbi közgyűlésen számon is kérte, miért nincs megtisztítva  az alkotás.

- Nagykanizsán amúgy is kevés köztéri alkotás található, de ezt a keveset sem becsüljük meg - mondta dr. Károlyi Attila, aki szerint jópár olyan szobor található városszerte, melyekre ráférne a állagmegóvás.

Mint megtudtuk: a Csokonai-szobrot hétfő délelőtt vegyszerekkel sikerült megtisztítania a vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. munkatársainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!