Nagykanizsa

2011.09.15. 16:59

Nagykanizsa üdvözletét vitték

Budapesten, a Krúdy Szalonban nagy érdeklődés mellett tartotta szerzői estjét a Krúdy-díjas irodalmár, Riersch Zoltán, aki dél-zalai kollégáit is bemutatta a pesti közönségnek.

Kelemen Valéria

A legújabb Riersch-kötetet, Az idő fogságában címűt is bemutató műsort Regényi Ildikó író, Kende Sándor író özvegye vezette.

– Szokásomhoz híven ezúttal is vittem magammal a dél-zalai irodalmár barátaimat, akik közül most a Piarista iskolában tanító M. Kovács Ildikó kanizsai írót, s a Murakeresztúron tanító K. Solymos Gabriella versmondót mutattam be a pesti közönségnek – hallhattuk Riersch Zoltántól.


K. Solymos Gabriella előadásában nem csak Riersch-versek és M. Kovács-prózák hangzottak el, saját költemények is, így a sokoldalú Gabriella bizonyította, hogy nem csak előadónak és festőnek jó.

– A megjelent irodalmárok és a Kláris Irodalmi és Kulturális Folyóirat főszerkesztője szerint a szerzői est nagyon jól sikerült, s mindhárman remek teljesítménnyel megfűszerezve adtuk át a fővárosiaknak Nagykanizsa üzenetét – folytatta Riersch Zoltán, hozzátéve: – A Krúdy Szalon egy irodalmi pince, ahol minden hónap második csütörtökén, a mecénás-tulajdonos jóvoltából tartanak rendezvényeket. A meghívott művészek az ország egész területéről, s még a határon túlról is kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!