Nagykanizsa

2011.07.04. 02:25

Énekszóval, s citerával jubiláltak

Nosztalgiázni, ünnepelni gyűlt össze szombaton a zalakomári művelődési házban a helyi Péczely Attila Népzenei Csoport, mely megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a szomszédos falvak kórusait, zenekarait is meghívta.

Sámel József

A zalakomári csoport meghívását sokan elfogadták, fellépett többek között a nagyrécsei nótakedvelők klubja, a zalakarosi dalárda, a galamboki hagyományőrzők és az eszteregnyei asszonykórus és citerazenekar is műsorral kedveskedett a házigazdáknak.


- Nagyon gyorsan elrepült ez a 15 év - gondolt vissza a kezdetekre Nagy Jolán, a kormári csoport vezetője, aki elmondta: Péczely Attila nevét 2002-ben vette fel a csoport, a híres dalgyűjtő ugyanis Zalakomár környékén is számos népdalt jegyzett le. - A csoport a megalakuláskor 40 főt számlált, mára azonban csak tucatnyian maradtunk. Mi viszont mégsem sajnálkozunk, mindig akad néhány fiatal, aki szeretné elsajátítani a citerázás művészetét. Úgy érezzük: lehet is tanulni tőlünk, legalábbis ezt jelzi számunkra a három országos bronz minősítés és a megyei nívódíj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!