Nagykanizsa

2011.06.27. 06:39

Íjászattal telt az egész hétvége

Három napig szálltak a nyílvesszők az Erzsébet-telepi ferences ifjúsági tanyán, ahol a hagyományőrző Kanizsa Íjász Egyesület tartotta nyári táborát a hétvégén.

Szalabán Attila

Meglehetősen sűrű program várt a Kanizsa Íjász Egyesület tagjaira a szervezetük által idén az Erzsébet-telepi ferences ifjúsági tanyán megtartott nyári táborban. A résztvevők ugyanis már a tábor nyitó napján elkezdték a foglalkozásokat: délelőtt az íjászat elméletével - történelmével, fajtáival, lövéstechnikákkal - ismerkedtek, délután pedig a gyakorlatban próbálták ki az elsajátított tudást.


- Egyesületünk nem korlátozta a tagok által használható íjak típusát, így a vadász reflexíjtól a hun hadúrig szinte minden történelmi, tradicionális íj megtalálható - magyarázta Andrusecz András alelnök. - Ezekkel álltak rajthoz a tábor résztvevői azon a házi versenyen, melyet szombaton délután tartottunk, s melyen 12 úgynevezett Fita-célt, valamint poénos célokat, így például egy tömött zsákból készült lengő hóembert kellett eltalálni.

A tábor keretében nem csak az íjászattal foglalkoztak a résztvevők. Mint megtudtuk, szombaton délelőtt Baki Andrea az ősi rovásírás rejtelmeibe avatta be a csapatot. Kevéssel később pedig Billege Balázs solymász tartott színvonalas előadást a madaras vadászat szépségeiről, a madártartás fortélyairól. A gyakorlati bemutató ugyan ezúttal elmaradt - az előadó madara még túl fiatal hozzá -, ám a jelenlévők így is rengeteg ismerettel gyarapodtak.

- A tábor után a következő nagy rendezvényünkre készülünk - tette hozzá Andrusecz András. - Július 10-én a miklósfai parkerdőben rendezünk íjászversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!